Бесарабські породіллі їдуть народжувати у місто Арциз

Пологове відділення Арцизької центральної районної лікарні продовжує покращувати умови перебування пацієнток.

Сьогодні можна впевнено говорити, що тут жінки і новонароджені отримують необхідну акушерську допомогу, оточені турботою висококваліфікованого колективу медичних працівників. У 2018 році в відділенні народився 371 малюк, з них 190 дівчаток та 181 хлопчик.  Примітно, що до Арциза приїжджають народжувати майбутні матусі і з сусідніх районів.

«Ми приймаємо пологи у жінок з усього госпітального округу №8. До нас приїжджають з Тарутинського, Саратського та Татарбунарського районів», – зазначає головний лікар районної лікарні Зіновій Челак.

Так, 75 діток народилося у жінок з Тарутинського району, 32 дитини – з Саратського і 27 – з Татарбунарського. Пологи приймаються у трьох пологових залах: стандартному, індивідуальному і сімейному.

Важливою умовою благополучного перебігу пологів може стати підтримка породіллі з боку рідної і близької людини, найчастіше чоловіка, тому часто тут практикуються партнерські пологи, спеціально для чого обладнано родинний пологовий зал. Близька людина може бути присутньою під час пологів, проводити масаж і прийоми, спрямовані на зменшення почуття болю, допомагати знайти зручне положення під час перейм, емоційно підтримувати породіллю.

Відзначимо, що тут, як і по всій Україні, щойно народжений малюк може стати повноцінним членом держави, для цього не треба більше нікуди їхати. Свідоцтво про народження видається безпосередньо при виписці.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *