Десантне, Мирне, Новомиколаївка: три села Вилківської громади чекають ремонту доріг

Невідкладного ремонту аварійних шляхів давно чекають не лише жителі сіл Десантне і Мирне, а й усього району: адже саме по цій дорозі колись діставались до моря жителі Кілійщини.  Зараз же цю ділянку намагаються об’їхати, долаючи відстань манівцями, аби не втрапити в дорожню аварію та зберегти транспортні засоби.

15 лютого під час виїзної наради, в якій взяли участь голова Вилківської ОТГ Микола Дзядзін, представники сільських громад Мирного та Десантного, голова СВК «Дружба» Володимир Тихонов, в.о. сільських старост Людмила Приходько, Михайло Аністратенко, керівник аграрного виноробного товариства «ЛАД» Валерій Решетник (село Новомиколаївка), були скоординовані питання майбутніх дорожніх ремонтно-будівельних робіт від розвилки дороги на селище Десантне і траси Спаське-Вилкове до кордонів Вилківської ОТГ, що за селом Мирне.

Результати наради прокоментував голова Вилківської ОТГ Микола Дзядзін:

У Вилківській ОТГ гостро стоїть питання проведення дорожніх ремонтно-будівельних робіт на ділянках від десантненської розвилки – село Десантне – в село Мирне, від Мирного до села Шевченкове і дороги на Новомиколаївку. Юрій Костянтинович Маслов (депутат Одеської облради, – Ред.) ініціював і сприяв просуванню проекту по ремонту цих доріг з термінами виконання робіт в цьому році. Завдяки Юрію Костянтиновичу обладміністрація готова профінансувати ці роботи. Тому ми в терміновому порядку запросили проектантів і технологів новоствореної Служби внутрішніх доріг Одеської області, які прибули до нас на нараду для ознайомлення на місці з обсягом робіт. В ході обговорення ми визначили точки проектування, а також погодили етапи будівельних робіт”.

За словами очільника ОТГ, перший етап ремонту відбудеться на “десантненській розвилці”: село Десантне – село Мирне, і продовжиться аж до меж новоствореної громади.  Другий етап дороги запланований від повороту на Новомиколаївку до самого села і вихід з Новомиколаївки на трасу Спаське – Вилкове.

Наразі технологи і проектанти мають визначити, яка сума грошей необхідна для виробництва проекту. Як тільки буде готова проектна документація, ОТГ подає всі необхідні документи в обладміністрацію для виділення коштів на фінансування цих робіт.

По термінах: протягом десяти днів буде проведено техніко-економічне обґрунтування дороги, де буде визначено загальний бюджет, потім протягом двох місяців буде готова проектна документація. Після цього приступимо безпосередньо до ремонтно-будівельних робіт. Сподіваємось, в цьому році дороги відремонтують”, – наголосив голова Вилківської ОТГ.

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *