«З Рені починається Україна»: Президент відкрив нову об’їзну дорогу

Президент Петро Порошенко відвідав з робочим візитом Одеську область. Голова держави в основному приділив увагу дорогам, а також провів в Ізмаїлі розширену нараду на тему “Розвиток морегосподарського комплексу України”.

Президент Петро Порошенко в Одеській області взяв участь у відкритті нової дороги в обхід міста Рені і відремонтованої дороги М15 Одеса-Рені.

Звідси, з Рені починається Україна. Звідси туристи, які приїжджають, будуть дивитися країну. Всі бачать, що дорога – це розвиток туризму. Дорога – це розвиток малого і середнього бізнесу, розвиток регіонів і України. Сьогодні ми можемо сказати, що з Рені в Одесу веде нова добре відремонтована, хороша дорога. Якщо об’їзну дорогу навколо Рені чекали 10 років, то дорога Одеса-Рені побудована в 50 роках і майже на всьому ділянці не ремонтувалася … Тому для Бессарабії, для півдня Одеської області це було питання життя і смерті, зв’язку“, – зазначив голова держави.

За його словами, до квітня мають бути завершені роботи з облаштування дороги. Президент також додав, що домовився з владою Болгарії і Румунії про визначення місця і побудови мосту через Дунай, щоб скоротити відстань від Одеси до Румунії і Болгарії.

Російська анексія Криму, агресія проти України на сході, окупація частини Донбасу або агресія проти військово-морських сил України в Керченській протоці і Чорному морі точно не змінять статусу України як морської держави, бо наша присутність на море є життєво необхідним, життєво важливим інтересом нашої держави. Тому для мене дуже важлива зустріч з однодумцями, які цей інтерес реалізують “, – заявив Президент під час розширеної наради з питань розвитку морегосподарського комплексу України.

Петро Порошенко також підкреслив важливість збереження, відновлення і розвитку статусу Ізмаїла як морських воріт України. У контексті розвитку морського господарства Президент закцентував увагу на безпеці пересування морем і запевнив, що Україна робитиме все від неї залежне для її забезпечення.

Морський шлях привабливий тоді, коли він є безпечним. Тому Україна буде робити все необхідне для забезпечення національної безпеки на морських шляхах. Ми будемо розвивати і зміцнювати Військово-морські сили, ми будемо нарощувати партнерство з НАТО “, – сказав він.

Президент зазначив, що на сьогодні портова галузь є одним з головних факторів зростання української економіки, адже завдяки їй забезпечується 40% міжнародної торгівлі державою, а в минулому році за обсягами вантажообігу портова галузь України посіла друге місце в Чорноморсько-Азовському регіоні. Під час дискусії про державну підтримку морських портів Гарант підкреслив, що “нам потрібно створювати конкурентні переваги” в портах Рені та Ізмаїл та детально вивчити ставку тарифів і портових зборів в таких портах як Констанца і Варна. При цьому глава держави зазначив, що саме Рені та Ізмаїл є нашими воротами до Європейського Союзу.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *