1000 злочинів за рік одеській поліції допомогли розкрити службові собаки

У кінологічному центрі Головного управління Нацполіціі в Одеській області несуть службу півсотні навчених собак. Вони беруть участь в розкритті злочинів, забезпеченню громадської безпеки та порядку, протидії тероризму і нелегального обігу зброї та наркотиків.

Аналізуючи досягнення 2018 року, бачимо, що кожен наш чотириногий помічник посприяв розкриттю до сорока злочинів, а всі разом вони допомогли розкрити більше тисячі кримінальних правопорушень”, – зазначила начальник кінологічного центру ГУНП в Одеській області Олена Чернілевська.

Зокрема, собаки знаходили дев’ять з десяти загиблих. Завдяки їх бездоганному нюху в оперативно-розшукових та профілактичних заходах було виявлено близько півсотні одиниць вогнепальної зброї і вибухових пристроїв, близько п’яти кілограмів вибухових речовин і майже три тисячі патронів.

У спецопераціях з протидії незаконному обігу наркотиків вони виявили понад 30 кілограмів наркотичних речовин, а при забезпеченні громадського порядку і безпеки – допомогли затримати вісімнадцять правопорушників.

Активну участь службові собаки приймають і в патрулюванні стратегічних об’єктів і блокпостів, в тому числі в зоні проведення операції об’єднаних сил. Поліцейські повідомляють, що вірні помічники – службові собаки допомагають їм та їхнім колегам більше двохсот років.

Джерело – прес-служба Одеського ГУНП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *