В Кілійській ОТГ 105 хворих на кір, однорічну дитину ушпиталено, двоє малюків у стані середньої важкості

До Одеської інфекційної лікарні у важкому стані госпіталізували однорічну дитину з села Шевченкове Кілійської ОТГ. Діагноз – кір. Ще двоє дітей проходять лікування в інфекційному відділенні Кілійської ЦРЛ.

На засіданні комісії з надзвичайних ситуацій міської ради, приймали рішення, як впоратися з епідеоміологічною ситуацією в громаді. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM». Необхідність скликання комісії була викликана тим, що 6 лютого спинув останній день оголошеного в громаді карантину, який тривав у освітніх закладах майже три тижні.

З огляду на те, що в Кілії нових випадків захворювання виявлено не було, а в селі Ліски інфекція взагалі не була зафіксована, вимушені канікули вирішили продовжити тільки в Шевченкове – там зростання кількості хворих дітей триває. Учні шевченківських шкіл і дошкільних установ залишаться вдома до понеділка, 11 лютого включно. А потім комісія збереться знову.

Як доповіли на засіданні медики, станом на сьогодні, на кір захворіло 105 дітей, для порівняння: тиждень тому показник становив 95 осіб. З них 101 дитина проживає в селі Шевченкове, четверо – в Кілії. Усі хворі діти не були провакциновані. Більшість переносять хворобу, у 38 осіб на даний момент вона проходить відносно спокійно.

Ускладнення стану здоров’я отримали троє: однорічна дитина, яку у важкому стані доправили до Одеської інфекційної лікарні, а також двоє дітей, які перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні Кілійської ЦРЛ у стані середньої важкості.

Показники з вакцинації, незважаючи на другу хвилю кору в ОТГ, значно з місця не зрушили. Всього 52 дитини з числа невакцинованих отримали необхідне щеплення. Крім того, отримали щеплення 140 контактних з хворими дорослих.

Виходячи з вищевказаного, для того, щоб перешкоджати поширенню інфекції, комісія, спираючись на розпорядження Одеської обласної державної адміністрації, заборонила допускати до навчальних закладів невакцинованих дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *