Загиблих вже двоє, водій BMW під слідством – нові подробиці кривавої трагедії на Одещині

Стали відомі деталі трагічного ДТП, яке сталося вчора, 31 січня, біля села Миколаївка-Новоросійська за участю маршрутки «Кілія-Одеса» і легкового автомобіля BMW.

Кількість жертв аварії зросла. Сьогодні вранці в реанімації Саратської районної лікарні померла ще одна пасажирка маршрутного таксі. Про це повідомив головний лікар ЦРЛ Євген Нагнойний. Від отриманих травм загинула Майя Унтіла, 40-річна жителька села Дмитрівка Кілійського району.

Як ми повідомляли раніше, першою жертвою страшного ДТП, що сталося на трасі Одеса-Рені, стала 14-річна мешканка Кілії Ксенія Манько, – дівчина загинула на місці до приїзду лікарів швидкої . Про це повідомив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

«У ДТП на 90 кілометрі траси Одеса – Рені загинула 14-річна мешканка Кілії, пасажирка маршрутки, учениця 2-ї школи Ксенія Манько. Від імені жителів Кілійської громади висловлюю щирі співчуття рідним і близьким!», – повідомив керівник громади.

Відомо, що мама дівчинки разом з нею подорожувала до Одеси, в результаті аварії жінка отримала важкі травми. На даний момент її стан вкрай важкий, тому її доправили на лікування  до обласного центру.

Загибла дівчинка – учениця 8 класу Кілійської ЗОШ №2. За словами очевидців, загибла дівчинка разом з мамою отримали важкі травми в результаті перевертання маршрутки. Відразу після аварії пасажири, незважаючи на переломи і важкі травми, всі разом поставили маршрутку на колеса.

За інформацією, отриманою від правоохоронців, легковим автомобілем на іноземних номерах, що знаходиться в розшуку, керував представник ромської національності, якого поліція розшукує  за ряд злочинів, пов’язаних з викраданням транспортних засобів.

За словами очевидців, BMW рухався на високій швидкості, а перед зіткненням кермувальник раптово намагався загальмувати. Швидкість, на момент удару, за попередніми даними, становила близько 120 км / год. Водія легковика також затисло в салоні. Спрацювала подушка безпеки, однак він отримав серйозні травми кінцівок. Вночі  йому була проведена операція.

Попередньо відомо, що стосовно водія авта відкрито кримінальне провадження. Підозрюваний затриманий за ст. 208 КК України, однак на даний момент перебуває в медустанові під посиленою охороною. Разом з водієм, в BMW перебували ще троє чоловіків, які отримали незначні травми. З них двоє ромської національності, один – українець. Усі – жителі Рені.

Мопед, який опинився на місці аварії, за попередньою інформацією, під час зіткнення просто вилетів з багажника автомобіля. Він не  був учасником дорожньо-транспортної пригоди.

Свідок, який став очевидцем аварії, стверджує, що бачив як пасажири BMW вантажили його в одному з населених пунктів, а пізніше на величезній швидкості обігнали його по трасі.

За кермом маршрутки в цей день перебував власник автобуса. Поруч з ним сидів голова Кілійського районного суду Микола Балан. Обидва отримали травми.

Водія станом на 1 лютого, виписують з лікарні, а судді, в якого постраждала рука, зробили операцію. Стан ще трьох пасажирів маршрутки залишається важким.

Станом на вечір 31 січня в медустанови звернулися всі 15 постраждалих з ушкодженнями різного ступеня тяжкості.

Благочинний Кілійського округу Михайло Павлішин закликав усіх небайдужих людей помолитися за одужання постраждалих в страшній аварії біля села Миколаївка-Новоросійська. А ще дав пораду:

«Моя порада всім Вам: перед виїздом обов’язково перехрестилася і помоліться, випросіть благословення у Бога! Прошу Вас, не ігноруйте це прохання! Водії, а ви особливо помоліться в дорогу, і відкладіть мобільні телефони, дотримуйтесь правил, і пам’ятайте, за вами люди, які довірилися вам, сівши в ваш автобус, яким ви керуєте! Всім благословення і Ангела Хоронителя вам в дорозі!»– закликав батюшка.

дівчинка

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *