Пільгові кредити одеським бізнесменам надасть Німецько-Український фонд

Прийом заявок на участь у конкурсному відборі бізнес-проектів для пільгового кредитування розпочнеться 14 січня. Скориставшись обласною програмою компенсації та фінансовим інструментом від Німецько-Українського фонду, підприємці сплачуватимуть лише 4-5% річних за користування кредитом. Про це повідомили у департаменті економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації.

«Протягом місяця представникам малого та середнього бізнесу, які бажають взяти участь у черговому етапі конкурсу, необхідно надати заявку і пакет документів. Нові переможці також отримають право на компенсацію у розмірі 10% річних за кредитами у національній валюті та 5% річних – в іноземних. Водночас підприємці мають можливість кредитування на умовах Німецько-Українського фонду. Успіх попередніх переможців свідчить, що це дійсно ефективний механізм для розвитку власної справи», — підкреслив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

Зазначимо, програма реалізується з 2017 року за ініціативи голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова. На підтримку малого та середнього бізнесу в обласному бюджеті-2019 закладено 3,5 мільйона гривень.

Ознайомитися з умовами конкурсу, переліком необхідних документів і завантажити форму заявки можна за посиланням www.ooda.biz.ua. Кінцевий термін подання — 14 лютого 2019 року.

Серед проектів, які вже отримали право на компенсацію: виготовлення ексклюзивних верстатів лазерної різки металів, косметичної продукції з натуральних матеріалів та олії з виноградних кісточок. Раніше перемогли проекти з впровадження на виробництві енергоефективних технологій, реконструкції очисних споруд для глибокої очистки води, запуск ліній з виготовлення згущеного молока та фасування насіння соняшнику.

Наразі право на компенсацію вже отримали 18 підприємств із загальним кредитним портфелем близько 50 мільйонів гривень. Завдяки участі у Програмі підприємства-переможці збільшили обсяги власного виробництва, створили додатково півсотні робочих місць. Всього ці підприємства забезпечують роботою близько 1600 мешканців Одеської області.

Джерело – Одеська ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *