Громада українців у Греції підтримала полонених моряків

Акція протесту проти незаконного захоплення та утримання українських моряків у російських тюрмах відбулася в Греції.

13 грудня українці Греції спільно з Грецько-Українською Торгівельно-Промисловою Палатою провели акцію на підтримку захоплених Росією та утримуваних у в’язниці українських моряків. У заході, організованому активом української громади й друзями України в Греції, за підтримки Посольства також взяли участь народний депутат України Ірина Суслова, яка перебуває у Греції з робочим візитом, та Посол України Сергій Шутенко.

Акція пройшла у знаковому місці – біля Одеської площі та у афінському порту Пірей.

Марія Зелінська, активістка (м. Афіни)

“Весь світ звертається до Росії про звільнення невинно захоплених українських воїнів. Невже вся Росія – тільки Путін, де народ, який вважає себе братами? Чому, чому ви сліпі, стільки років вас принижують перед світом, а ви ще і німі? Українська громада Греції закликає народ, якщо він ще є в Росії, допомогти у звільненні українських воїнів та полонених. Де є віра, там і правда. Слава українським воїнам! Слава Героям!”, – написала на своїй сторінці у Фейсбук.

Серед учасників – Оксана КОЗІЙ, голова культурно-освітнього центру “Берегиня” (м. Афіни)

“Українці Греції ніколи не стояли осторонь наших українських проблем. Ми хочемо, щоб і грецька громадськість знала правду, бо тут це не легко. Греки є прихильниками Росії і змінити їх думку важко. Хоча нас, українців, люблять”.

Лише в Афінах, за підрахунками, живе близько 19 тисяч українців. Діаспора тримає міцні зв”язки з Батьківщиною і долучається до усіх важливих подій в Україні. Так, збирали і надсилали допомогу воїнам в АТО, запрошували дітей військових на літній відпочинок, а ще потужно виступають за звільнення полонених моряків з України, які утримуються в грецьких тюрмах.

А зараз, кажуть, не змогли мовчати, дізнавшись про черговий злочин Росії, яка захопила в полон 24 українських військових в Азовському морі. Серед них, нагадаємо, троє наших земляків, мешканців Одеської області – Василь Сорока, Юрій Будзило з Балти та 18-річний Андрій Ейдер з Одеси.

З 25 листопада 2018 року по всьому світу проходить міжнародна інформаційна кампанія із залученням українців за кордоном «На підтримку українських військовополонених» з метою повернення наших військовополонених з Росії та подальшого посилення тиску на РФ за звільнення українських моряків та привернення уваги міжнародної спільноти до чергового акту російської агресії проти України.

Автор – Оксана ПІДНЕБЕСНА

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *