Пільговий газ – мешканцям Бесарабії

У Татарбунарському районі немає жодного метра газоводу. Свого часу його сюди так і “не довели”. Тож люди, мешканці малих і великих сіл, користуються скрапленим газом у балонах.

У місті Татарбунари колись було ціле газове господарство, де заправляли балони, проводили їх технічне обслуговування, для чого задіювали декілька спеціалізованих машин для доставки балонів споживачам. Між тим, ще минулого скликання Татарбунарська міська рада прийняла рішення про ліквідацію підприємства, яке забезпечувало населення усього району газовими балонами. Це було зумовлено появою комерційних газозаправних станцій, які почали диктувати свої умови і ціни. Державне підприємство забезпечувало сільське населення пільговими балонами, але де зараз шукати селянам ті пільги?

Організувати доставку балонів майже в усі села Татарбунарського району, де є запит на таку послугу,  взявся Василь Резніченко, голова Лиманської ОТГ. Протягом останнього листопадового тижня 400 сімей Білолісся, Вишневого, Зарічного, Новоселиці, Трапівки та Лиману отримали пільгові балони за ціною 380 гривень.

Пільговий газ

Василь Резніченко, голова Лиманської об”єднаної територіальної громади:

Пільгові балони із скрапленим газом для сільського населення – це соціальна програма для регіонів, де немає природного газу. Селяни купляють його за власні кошти, але майже за півціни від комерційної пропозиції. Організувати цей процес, продумати логістику підвозу балонів до населених пунктів – це досить тривала процедура. Ми це робимо, щоб хоч трохи полегшити людям життя”.

Нещодавно на прохання мешканців Тузлівської громади щодо забезпечення пільговими газовими балонами сільська голова Лариса Юріївна Корнован-Мойсєєнко звернулася по допомогу до сусідів. Василь Іванович з допомогою не забарився. До кінця минулого тижня людей вже забезпечили газом – 120 балонів привезли в село Тузли і ще 80 балонів найближчим часом довезуть у села Садове, Веселе та Безим’янка. Нині вартість пільгового балона складає 430 грн. Нагадаємо, що комерційна вартість одного балона – від 600 до 700 гривень.

Місцеві селяни не шкодують слів подяки на адресу Василя Резніченка за оперативне вирішення питання, а ще – Тамарі Василівні Ніцак, яка організувала в Тузлах супровід спеціалізованих машин до кожного замовника. Найбільше вдячні люди похилого віку.

Пані Марія, мешканка с. Лиман:

«Дуже добру справу робить наш голова! Скоро снігом позамітає всі дороги, до села – не добратися. І запасний балон газу – дуже гарна підтримка для сім’ї, особливо якщо нема свого транспорту. Не треба аж у райцентр їхати, заправляти балон за вдвічі більшу ціну. А тут доставка прямо додому. Спасибі Василю Івановичу, і дай Боже йому здоров’я!»

Пільговий газ

Автор – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *