Віталій Кличко: “Центральна влада може позаздрити рівню довіри до місцевих політиків”. ВІДЕО

Голова Асоціації міст України Віталій Кличко, який відкрив XVI Український муніципальний форум, що проходить в Одесі 27-29 липня, розповів про головні виклики, які найбільше хвилюють органи місцевого врядування та прокоментував діалог між місцевою владою і центральними органами.

Серед найбільш хвилюючих питань мерів – зруйнована система ЖКХ, енергозатратність та енергоефективність, справедлива ціна на газ, який видобувається в Україні, розвиток інфраструктури і щоденний пошук грошей на дороги, мости та розв’язки. Реальний вклад у розвиток територій оцінюють жителі громад, – цим і пояснюється високий рівень довіри до місцевих органів влади, переконаний мер Києва.

Центральна влада може позаздрити рівню довіри до місцевих політиків. Якщо центральна влада має до 20%, це найвищий показниик, то навіть не самий успішний мер – 30, 40, 50, 60, деякі мери понад 80% голосів підтримки громадян. Чому? Тому що кожен з політиків місцевоих кожного дня ніжками приходять до кожної людини, він своїми руками вирішує проблеми, з якими люди до нього звертаються, люди бачать це, цінують зміни і тому так відносяться до них. Тому що на великому, високому рівні ми вже втомились чути декларації! А кожен мер може звітувати і новими дорогами, і новими розв’язками (якщо це гарний мер), новими парками, скверами, – змінами в його селищі, селі чи місті. Це вкрай важливо – показувати людям роботу, яку чекають від тебе”, – зазначив мер столиці.

Віталій Кличко додав, що українським муніципалітетам від початку реформи децентралізації допомогають іноземні партнери – як фінансово, так і в напрямку розвитку та запровадження новітніх технологій.

Нагадаємо, з 27 по 29 липня в Одесі проходить XVI Український муніципальний форум, на який з’їхались 500 мерів з різних куточків держави. Організатором заходу є Асоціація міст України (АМУ), членами якої є 37 міст і ОТГ Одеської області.
Більше – у ВІДЕОІНТЕРВ’Ю з мером столиці Віталієм Кличком:
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *