Туризм, озера, рибний промисел: в Ренійській громаді працюють над стратегією розвитку. ВІДЕО

Ренійська міська громада спільно з експертами “U – LEAD з Європою” ведуть роботу над стратегією розвитку до 2027 року. Днями відбулося третє засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Ренійської територіальної громади. У ній враховані результати анкетування жителів.

Як повідомляє видання “Рені-Одеса”, на початку 2021 року була створена робоча група, до якої увійшли представники усіх сіл, керівники бізнесу, профільні фахівці, а також працівники охорони здоров’я, освіти, культури та депутати.

Стратегія потрібна громаді не лише для планомірної роботи, але й для залучення грантів, оскільки донорські організації хочуть переконатися в тому, що громада йде продуманим курсом. Як відзначила секретарка Ренійської міської ради Оксана Єфименко, за минулий період було проведено анкетування жителів громади з метою виявити, які проблеми найближчими роками вони вважають необхідним вирішити.

Як виявилось, на першому місці – зайнятість і безробіття. На другому – соціальне навантаження для місцевого бюджету.

Це не означає, що потрібно зменшувати витрати на соціальну сферу, це означає, що треба більше заробляти, щоб її утримувати. Незадовільний стан інфраструктури і питна вода і житлово-комунальне господарство, це теж ті питання, які ваших жителів сильно хвилюють”, – відзначив експерт “U – LEAD з Європою” Віктор Бондарук.

Детальніше – у ВІДЕО від “Рені-Одеса”:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *