Світлиця Меланії запрошує туристів відвідати Татарбунари

Татарбунарська міська територіальна громада має великий туристичний потенціал: це історичний спадок, культурні і багатонаціональне надбання, етнографія. Та поки місцева влада складає стратегію розвитку туризму, місцеві мешканці вже реалізують свої творчі здібності і знайомлять гостей міста з цим унікальним куточком Бессарабії.

Колись давно, у першій половині минулого століття, у цій маленькій бесарабській хатині мешкали монашки-черниці… Неподалік від Татарбунарської церкви у мальовничій садибі зустрічає гостей господарка унікальної хатини пані Меланія Время. Вона разом із своїм невеликим колективом радіє кожному, хто цікавиться дивовижною історією Бесарабського краю.

МеланіяГостинність тут безмежна! І це поки що єдиний туристичний об’єкт на території Татарбунарської громади, де можна отримати екскурсійний супровід, відвідати автентичну садибу-музей та смачно поїсти, провівши незабутній вікенд.

Меланія Петрівна заздалегідь готується до появи гостей. Екскурсійний автобус везе туристів по безмежних Буджацьких степах. Зупиняємося біля Свято-Преображенського жіночого монастиря. Тут, на березі Сасику, знайшли свій прихисток люди, які шукають душевний спокій. У праці й молитвах вони повністю віддають себе служінню Всевишньому, і раді паломникам, які теж шукають дорогу до Бога.

Далі милуємося степовими каньйонами, оглядаємо скіфські кургани, дивуємося загадковій історії Троянового вала, який загубився на просторах Бесарабщини ще з часів Римської імперії. Пані Меланія чудово розповідає про історичну минувшину, – і просто закохує у свою малу батьківщину!

МеланкаТут побувало чимало гостей з різних куточків України та закордоння. Сюди їдуть з Болгарії, Румунії, Німеччини, шукають і знаходять тут своє коріння, і дивуються, як тендітна жіночка вміє вразити найвибагливіших відвідувачів садиби.

Смачна бесарабська кухня супроводжує кожну екскурсію, і кожен, хто хоч раз відвідав цю затишну зелену садибу, назавжди закохується в наш неперевершений край.

Відвідайте й ви цю чудову оселю! Меланія Петрівна Время завжди рада гостям і з задоволенням приймає замовлення за телефоном +380969906797.

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *