“Ганьба такій владі”: жителі Дачненської ОТГ мітингували через брак води

26 липня жителі села Дачне влаштували своєму голові  жарку дискусію під спекотним небом. Про цю зустріч ініціативні жителі повідомили свого обранця заздалегідь. Дачненський сільський  голова Руслан Сич не став шукати причин, щоб не зустрітися з людьми.

Імпровізовані збори відбулися біля сільської ради о 16 годині.

Найгострішою проблемою для села в цю спеку є відсутність питної води у сільському водопроводі, і люди тримай час потерпають від безводдя.

Вже багато років постає щоліта ця проблема перед жителями та владою села.

«У посуху немає водопостачання, бо нам влада громади розповідає, що в артезіанських свердловинах не вистачає дебіту води, а в дощову погоду насоси заливає брудна вода, бо свердловини належним чином не облаштовані», – розповідають у соцмережах мешканці Дачного.

Обурені жителі села ставили питання перед головою руба: не можеш вирішити проблему – йди геть добровільно. На чолі села Дачне Руслан Сич вже 11 років поспіль, виграв вибори і на минулих виборах, які вже пройшли за новим адміністративно-територіальним поділом. Надавати якісні і безпечні комунальні й адміністративні послуги – якраз і є повноваження місцевої влади.

Нагадаємо, що Дачненська громада Одеського району створена наприкінці 2020 року, вона об’єднала Дачненську та Єгорівську сільради. Площа територіальної громади становить 175 квадратних кілометри, чисельність населення – 10,5 тисяч людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *