А де соцслужби? Вагітна мама двох дітей здала малят в притулок… щоб народити другу двійню

Про кричущий випадок з 23-річною мамою тепер вже чотирьох дітей, двох пар двійняток, розповіли волонтери благодійної організації “Стежка додому” з Татарбунарського району. 

ларисаЯк повідомила волонтерка Ольга Погорєлова, про поневіряння вагітної мами двійнят Ларису, їм повідомили з Кілійської соцільної служби. Молода жінка не має власного житла, на 4-му місяці вагітності її залишив чоловік, батько дітей. Якийсь час вона з малюками жила у будинку вітчима, але той категорично не погоджується годувати усе сімейство далі.

Виявилось, на рішенні лишити малечу наполягла… сімейна лікарка, яка вела вагітність породіллі. Дізнавшись про ситуацію, що молодій матері нема з дітьми де жити, порадила відвезти старших діток у притулок.

“Коли Лариса їхала в пологовий будинок, вона змушена була доньок відвезти в притулок. Бо просто не було на кого лишити і не було де лишити, а чоловік який мав би нести відповідальність за всіх своїх дівчат, просто пішов з сім’ї . І ось зараз, впродовж шести місяців , любляча і відповідальна мати Лариса зробила все можливе і неможливе, щоб повернути своїх донечок”, – написала волонтерка Ольга Погорєлова.

Лариса23-річна Лариса з меншими донечками вже три місяці живе у волонтерському центрі. І так само, від квітня 2021 року тривала боротьба з Ізмаїльським будинком маляти, щоб повернути їх в родину. Виявляється, дітей легко віддати державі, але важко забрати. бо коли Лариса разом з волонтерами, зібравши усі документи, приїхала за дітками, співробітниця центру сказала, що не допустить матір на зустріч з дітьми, бо в неї нема ПЛР-тесту на коронавірус. Довелося втрутитись волонтерам, підключивши Службу у справах дітей Одеської ОДА.

Зараз діти вже разом з мамою, волонтери придбали для багатодітної сім’ї будинок в селі Татарбунарської громади, міняють у ньому вікна й двері. Але дописувачі в мережах обурені бездіяльністю соціальних служб, які могли б запобігти розлуці дітей з мамою, але не відреагуали на кризову ситуацію.

“Служба у справах дітей, знаючи що сім’я багатодітна, не могла одразу звернути увагу на цю маму, у такій скрутній ситуації? Невже притулок це єдина можливість щоб просто народити? Виходить, нікому нема діла до нужденних сімей. А в дітей фактично вкрали півроку дитинства, життя з рідною мамою.”, – обурюються дописувачі соцмереж.

Як повідомила керівниця Служби у справах дітей Одеської ОДА Наталія Утюпіна, про цю історію вона сама дізналася від волонтерів. А в Одеській області досі нема державного соціального притулку для матусь з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини.

Ізмаїльський будинок дитини – сумнозвісний заклад, в якому перебувала двійня Лариси, через скандал з головним лікарем, який розбещував 5-річних дівчаток. Чоловік зараз під слідством, свою вину заперечує, а тим часом дітей, які раніше давали свідчення про події, які з ними відбувалися, швидко влаштували у прийомні родини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *