День громади: як Визирська ОТГ відзначає своє нове свято? ВІДЕО

Чимало сіл та містечок Одещини відзначають важливі для себе дати, пов’язані з датою заснування. Проте, одна з яскравих громад регіону запровадила святкування нового свята – Дня утворення громади. Так, 3 липня Визирська сільська ОТГ відзначила другу річницю від дня створення.

У 2019 році тут відбулися перші місцеві вибори у новому складі: до Визирки приєднались дві сільські ради: Першотравнева та Любопільська. А в листопаді 2020 року до складу Визирської сільської ОТГ приєдналися Дмитрівська, Кордонська та Калинівська територіальні громади.

За короткий час маємо вагомі успіхи та досягнення. Щоденно намагаємось розкривати сильні сторони нашої громади й використовувати кожну можливість для її розвитку.

“У ці непрості для нашої держави часи нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною, мати різні думки та погляди, але вміти чути один одного, знаходити компроміси та досягати бажаних цілей“, -привітав своїх жителів Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Загалом громада об’єднує понад 10 тисяч мешканців, а справжнім локомотивом її розвитку є компанія “ТрансІнвестСервіс”, яка дає місцевим жителям високооплачувану роботу і сплачує серйозні кошти в місцевий бюджет.

Варто зазначити, що від початку реформи децентралізації керівництво компанії всіляко підтримувало і заохочувало людей до об’єднання в окрему територіальну одиницю, щоб створити економічно сильну і незалежну громаду. В результаті Визирська ОТГ й справді, посідає лідируючі місця в рейтингах громад України за рівнем видатків на одного мешканця та кількістю запроваджених проєктів, спрямованих на розвиток територій.

Адже за останні роки села Визирської громади перетворилися на гарно облаштоване, доглянуте середовище. Тут ремонтують школи й садки, відновлюють дороги, завезли сучасне оснащення у медичні центри, відкривають для дітей нові гуртки, майданчики, висаджують ялини й сосни у нових скверах.

Два роки з дня утворення громади — це невеликий термін, але він став періодом вагомих позитивних перетворень. Чимало було зроблено у нас для покращення добробуту людей, зміцнення виробничого потенціалу. Два роки, що минули, збагатили усіх нас новим досвідом та згуртували людей навколо спільних цілей. Цей проміжок часу був непростим та водночас сповненим напруженою працею, пошуком правильних рішень, визначенням далекосяжних планів”, – повідомив у своєму пивітання Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Привітали з Днем громади визирчан і сусіди: Южненський міський голова Володимир Новацький, голова Доброславської громади Людмила Прокопечко, голова Красносільської ОТГ Марина Архирій.

Я абсолютно впевнений в тому, що це тільки початок, що буде і десятиліття, і двадцятиріччя, що буде ще багато ювілеїв у Вашій громади. Хочу сказати, що у Визирської територіальної громади велика перспектива. Ви забезпечені бюджетом і це дуже важливо. Сьогодні я впевнений в тому, що Визирська територіальна громада може бути зразком розвитку сільських громад нашого регіону та Одеській області”, – повідомив Володимир Новацький, мер Южного.

Подальшу перспективу розвитку Южненської міської територіальної громади Володимир Новацький бачить в тісній співпраці з Визирською ОТГ.

ВІДЕО – Лиманська Агенція Новин:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *