Екологія Хаджибею: на Одещині тисячі мертвих креветок викинуло на берег

Узбережжя Хаджибейського лиману встелене тисячами загиблих морських креветок. Місцеві публікують у соцмережах фото замору і повідомляють, що в деяких місцях шар креветок досягає 15 сантиметрів.

Екологи зазначають, що можливими причинами масового замору креветки можуть бути різке підвищення температури або ж забруднення води, спровоковане недавніми дощами на півдні.

“Через теплу погоду і штиль цвітуть водорості. Вони споживають кисень і виділяють сірководень, який накопичується на дні. Через це креветки, що мешкають біля дна, і гинуть”, – повідомила начальниця відділу іхтіології Чорноморського рибоохоронного патруля Ольга Рудей.

Зазначимо, що загибель риби та ракоподібних у цьому лимані відбувається кожного літа – екологи звинувачують в цьому явищі першу чергу також і скидання стоків до лиману.

Крім того, біля берегів Одеси “цвіте” Чорне море”. Мікроскопічні бактерії-водорості розмножилися у такій кількості, що пофарбували воду Чорного моря в яскравий зелений колір. Зрештою, мікроводорості flos-aquae можуть бути небезпечними, оскільки вони є джерелом нейротоксинів, повідомляють екологи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *