Засипав поліцію скаргами: чому ображений житель з Лиману протидіє керівництву ОТГ? ВІДЕО

На початку 2021 року в Лиманській сільській раді, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині, була створена Комісія з питань звільнення територій Лиманської сільської ради від самовільно встановлених об’єктів некапітального та капітального типу. Згідно з її рішенням, у квітні були демонтовані незаконні торгові об’єкти, розташовані в рекреаційних зонах “Катранка” та “Расєйка”.  Напередодні знесення керівники ОТГ зустрічались з підприємцями, просили самостійно забрати своє майно, але дехто з власників так його й не вивіз. Проте, коли комунальна техніка Лиманської сільської ради звільнила територію від торгових точок, щоб розпочати підготовку до курортного сезону, на голову ОТГ посипалися численні скарги до всіх можливих інстанцій.

Цю інформацію СИЛІ ГРОМАД підтвердив голова Лиманської громади Василь Резніченко.

Найбільший спротив діям місцевої влади, каже очільник громади, чинить один з мешканців села Лиман Анатолій Тараненко. Від нього надходять настійливі скарги до татарбунарського відділку поліції, на дії керівництва громади. Усе через те, що перед початком курортного сезону місцева влада знесла нелегальні торгові точки, на які у підприємця не було жодних дозвільних документів.

РезніченкоТак, справді, дзвінки на 102 не припиняються, вони надходять від нашого жителя села Лиман, Анатолія Васильовича Тараненка, який надає недостовірну інформацію. Хочу пояснити нашим жителям, що ми вимушені були демонтувати торгові об’єкти, зокрема капітальну споруду, яку він побудував в рекреаційній зоні, і на яку у нього жодного документа не було, ні права власності, ні договору на користування земельною ділянкою, відсутні будь-які документи. Але він усі ці роки займається бізнесом і не сплачує податки. Крім торгівлі, він ще обробляє 10 гектарів фермерської землі, а в наш бюджет жодного року не сплачував”, – пояснив голова громади.

Як повідомили мешканці Лиману, вказаний “бізнесмен” їздить по території громади, вишукуючи “злочини” місцевої влади, усе фотографує, зокрема комунальку техніку місцевого КП, – аби надати докази поліції про якісь порушення. У місцевому відділку підтверджують, звернення були: від пана Тараненка в правоохоронні органи надійшло аж 12 заяв.

Катранка“Наші працівники неодноразово виїздили в Лиман, за викликом на “102” від громадянина Тараненка А.В. для прояснення ситуації. Але факту злочину не зафіксовано, місцева влада діє у рамках своїх повноважень, використовує комунальну техніку, щоб прибрати свою територію. Хочу зауважити, що вказаному громадянину на його звернення були надані усі роз’яснення, проте він пише нові й нові заяви. Це звичайно, його право, але через зайві виклики, де немає складу злочину, ми втрачаємо робочий час працівників, пальне, дарма ганяємо службовий транспорт – тоді як могли б використати його ефективно, врятувати чи захистити у цей момент чиєсь життя”, – розповів СИЛІ ГРОМАД керівник відділення поліції №2 Білгород-Дністровського РВП Олександр Бодюл.

Якщо комусь не подобається місцева влада, додає головний правоохоронець Татарбунарщини, – кожен має право оскаржити дії посадовців і законним шляхом довести свою правоту у суді.

КатранкаМіж тим, ображений чоловік звернувся вже й до керівництва обласної поліції: туди Анатолій Васильович вже скаржиться на, як йому здається, бездіяльність поліції. Написав і до міністра МВС п. Авакова, вказавши, що голова ОТГ Резніченко нібито “очолює бандитське угруповання і є керівником ОПГ”. Усе через те, що місцева влада, якій після реформи децентралізації держава довірила керувати територією, намагається легалізувати бізнес і вивести з тіні приховані податки. Тому й земельну ділянку, яка знаходиться в комунальній власності громади у межах населеного пункту, пояснюють у сільраді, комунальна служба звільнила від “нахалбудів” згідно висновків комісії.

За рішенням сесії Лиманської сільської ради тут буде створений новий сучасний міні-ринок, для комфортного обслуговування споживачів. Проте поряд з місцем, де зараз будуються нові торгові місця на Катранці, досі лишається майно пана Тараненка: холодильники і торгове обладнання він звідти так і не забрав.

Катранка“Значить, якщо підприємцю збудувати капітальну споруду в рекреаційній зоні можна, не сплачувати до бюджету теж можна, торгувати без дозвільних документів – можна, не укладати договір на вивезення сміття також можна, а якщо ми почали демонтаж – то ми порушники?! Моє бачення, хай звертаються до суду і доведуть, що комунальна служба діяла незаконно. На мою думку, такі люди не просто чинять спротив місцевій владі, а перешкоджають розвитку курортів, та й розвитку усієї Лиманської громади. Бо зараз на нашому утриманні – школи, садки, бібліотеки,  благоустрій, освітлення, соціальна служба, ми шукаємо надходження в бюджет, яких не вистачає. Головним порушником тут якраз є той, хто не хоче змін заради розвитку, хто роками приховує доходи, а зараз ще й пише наклепи. Якщо кожен підприємець буде заробляти  і не сплачувати податки – то для чого тут місцева влада?”, – резюмує голова ОТГ Василь Резніченко.

Тим часом на курортах Лиманської громади продовжуються масштабні роботи з благоустрою, замощують тротуарні доріжки, прибирають і готуються до відкриття туристичного сезону.

Як курорт “Катранка” готується до відкриття нового сезону – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *