На території Таїровської ОТГ виявили 15 нелегальних “артезіанок”

В Таїровській громаді, що під Одесою, є близько 15 неврахованих артезіанських свердловин, частина з яких використовується не для особистого користування, а для несанкціонованого продажу води. Місцева влада збирається їх інвентаризувати.

Як заявив секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов, розповсюджена практика змішування води централізованого водогону з артезіанською водою. А це, на його думку, вже кримінальний злочин.

Крім того, таке водокористування небезпечне з точки зору санітарних норм і практично не контролюється санітарними службами. Щоб розв’язати проблему, 26 травня таїровські депутати проголосували за інвентаризацію усіх свердловин в громаді. Кожну виявлену свердловину обстежать за допомогою квардрокоптеру, а потім збираються їх легалізувати і поставити під охорону у статусі стратегічних об’єктів.

“Головна задача, щоб експлуатація таких свердловин велась за законом. Плюс це стратегічні об’єкти. Зараз ненормальних багато, можуть провести диверсію на водних об’єктах, перекрити водокористування. Тому ми збираємось ввести охорону таких об’єктів, встановити відеонагляд”, – розповів пан Орлов.

Депутати вважають, що таким чином добування артезіанської води як природного ресурсу принесе громаді додатковий дохід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *