На стадіоні Лиманської ОТГ змагались за вихід у фінал Кубку українських сіл з футболу

23 травня в селі Лиман визначили фіналістів Кубку українських сіл з футболу. У спортивному турнірі «Кубок українських сіл Одеської області», взяли участь 5 команд з багатонаціонального півдня Одеської області. За право  позмагатись у фіналі турніру боролись футболісти з українських сіл Лиман, Тузли, Жовтий Яр та Випасне (с.Турлаки) Білгород-Дністровського района, а також спортмени з села Височанське Болградського району.

РезніченкоПеред початком змагань грамоти кращим гравцям вручили голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко та заступник голови Бородинської громади – Степан Арнаутов.

Приємно, що такий футбольний турнір проходить саме в Лиманській громаді. Радий вітати таку кількість команд на нашому полі вперше за багато років. Турнір проходить під патронатом народного депутата України Антона Кіссе, який проводить такі змагання на Бессарабії 11 років поспіль. Бажаю учасникам наснаги і хай переможе сильніший!”, – побажав він командам-учасницям.

За результатами серій ігр фіналістами “Кубку українських сіл” стали команди з села Випасне та Тузли. Найкращими гравцями визнані: Родіон Урядник (найкращий півзахисник, с.Височанське), Андрій Казанжи (кращий вратар, село Лиман), Василь Константин (найкращий нападаючий, село Тузли), Максим Гарковський (найкращий гравець, Випасне) і Роман Прижелевський (найкращий півзахисник, с. Жовтий Яр).

Напередодні в Лиманській громаді привели до ладу місцевий стадіон, закупили сітки для футбольних воріт, облаштували місця для вболівальників.

Наша команда молода, ми після великої перерви тільки зібралися, для того, щоб вона розвивалась, і приймали ми участь в усіх змаганнях, звісно, потрібне фінансування. Наша місцева влада якраз допомагає, спасибі їй за це, але щоб досягати кращих успіхів, фінансування має бути в більших розмірах. Потрібна форма в першу чергу, взуття, м’ячі, і звиайно, фінансування як заохочення для футболістів”, – поділився Сергій Сакара, тренер футбольної команди Лиманської громади.

Варто відзначити, що Кубок українських сіл фактично є відбірним турніром для масштабного кубку Бессарабії з футболу, який з 2009 року традиційно проводиться за ініціативою народного депутата України, президента Асоціації болгар України Антона Кіссе серед національних команд з різних населених пунктів Одещини. Проведення футбольних турнірів між представниками різних національностей дозволяє жителям української Бессарабії зберегти та зміцнити міжнаціональні зв’язки, дружбу і взаєморозуміння.

Планується, що наступний відбірковий турнір на Кубок українських сіл Одещини відбудеться в селі Михайлівка Саратської громади.

височанськевасильфутболРезніченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *