Нове обличчя міста: як в Одесі відновлюють вулицю Преображенську? ФОТО

Глобальні зміни міського середовища – у центрі міста, неподалік залізничного вокзалу. В Одесі продовжується масштабна реконструкція вулиці Преображенської, яку мерія обіцяє капітально відремонтувати та збільшити її пропускну здатність. Раніше вона була захаращена торговими будками, а дорожнє покриття, на якому пролягають трамвайні колії, довгі роки було у незадовільному стані.

Протягом останнього тижня з останній кварталу Преображенської, яка обходить ринок “Привоз” з заднього боку, повністю демонтували старі рейки і шпали, а потім вивезли їх. Також демонтували старі конструкції з перехрестя Преображенської і Новощіпного Ряду. Тут за допомогою екскаватора “викорчовують” старі шпали.

Найближчим часом почнуться земляні роботи з виїмки грунту – для створення нового “корита” під основу нової проїжджої частини з трамвайними коліями. Паралельно “доводять” нові трамвайні колії на Новощіпному Ряду. До рейок спочатку приклеюють шар звуко- і віброізолюючого покриття з пластика. Потім поверх шпал укладають цементно-піщану суміш. А вже поверх неї кладуть тротуарну плитку.

Тендер на цей ремонт ще у березні виграла компанія “Ростдорстрой”, та сама, яка зараз закінчує ремонт сусіднього Новощепного Ряду і вже ремонтувала ділянку Преображенської від Тираспольської площі до Софіївської, і саму Софіївську. Теперішній ремонт обійдеться в 90,4 млн гривень.

Офіційний термін виконання робіт за документами – до кінця 2022 року. Але чиновники обіцяють зробити все набагато швидше – до вересня цього року. Роботи поки що тривають у запланованій раніше послідовності – щоб в першу чергу завершити укладання трамвайних колій на перехресті Преображенської і Новощіпного Ряду, аби запустити трамвайні маршрути №3, №10 і №11. При цьому маршрути №3 і №10 підуть до центру міста через вулиці Старопортофранківську і Тираспольську.

привозпривозпривозпривоз

 

 

 

 

 

 

 

ФОТО – Пасажирський транспорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *