Увага – дітям: Кубейська громада створила власну школу мистецтв і спортклуб

15 квітня відбулася шоста сесія Кубейської сільської ради, на якій депутати розглянули 22 питання. Серед важливих рішень у розвитку громади – питання культурної і спортивної сфер, а також низка рішень по землі.

Про це повідомив голова громади Петро Кисса на своїй сторінці у Facebook.

КиссаДепутати затвердили штатних співробітників комунальної установи початкової спеціалізованої освіти “Школи мистецтв” і комунального неприбуткового спортивного клубу “Тріумф”.

Школа мистецтв включатиме навчання на струнних, клавішних, духових і народних інструментах, а також кухлі по вокалу, живопису і ліпленню.

У спортивному клубі “Тріумф” затвердили рішення про 6 ставок тренерів, які розвиватимуть спортивний напрям: вільна боротьба, гандбол, футбол, волейбол, настільний теніс в селі Кубей, Оріхівка і Виноградне. Також на сесії затвердили рішення про придбання придбання килима для вільної боротьби для села Оріхівка.

Також на сесії вирішували земельні питання: Кубейська громада починає оформлення земельних ділянок під соціальними об’єктами, і розподіл 53 гектарів людям (58 жителів), які не могли оформити землю з 2000-го року.

Кубей“Окрім цього, депутатський корпус затвердив рішення про інвентаризацію землі за межами села Кубей, Горіхівк%0, Виноградне і в самих нас%5лених пунктах. Також депутати прийняли рішення про перегляд ставки договорів оренди землі які були укладені до 2019 року”, – повідомив Петро Кисса.

Треба додати,  що турбуються в Кубейській громаді і про озеленення довкілля. Так, днями тут висадили саджанці молодих дерев у дендропарку, – на місці, де кілька років тому сталася пожежа.

До весняних робіт, крім комунальників, долучилася родина Райнових, які підтримали ініціативу відновлення дендропарку та подарували громаді саджанці дерев. Завдяки ініціативним жителям їх висадили при в’їзді в село з боку Болграда: якщо вони приживуться, то в’їзд в село буде прикрашати алея з молодих дерев.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *