“Перекуємо мечі на орала”: майстер з Татарбунар вчить студентів моделювати трансформери

Володимира Григоровича Демченка знає кожен випускник Татарбунарського професійно-технічного аграрного училища. Чи можна порахувати, скільки за 27 років педагогічної діяльності він випустив своїх учнів?.. Багато з них стали поважними людьми, і кожен, хто потрапляв під вплив учителя, назавжди залишив у своєму серці часточку доброти, гідності та вільнодумства. Саме такими чеснотами володіє й герой нашої публікації.

ТатарбунариВ його кабінет № 41 на 4 поверсі Татарбунарського ПТАУ я потрапила випадково, й була вражена! Тут стільки експонатів, макетів – наче на виставці досягнень народного господарства, тільки в мініатюрі. Звідки тут взялися моделі комбайнів, тракторів, різного сільськогосподарського навісного обладнання для обробітку землі?! А чого лиш варті макети військової техніки! Все наочне приладдя використовується під час навчання на предметах «Сільськогосподарські машини»; «Організація і технологія механізованих робіт»; «Технічне креслення»; «Основи енерго- та матеріалозбереження»; «Захист України». Ці макети – функціональні, деякі з них самохідні.

Багато з цих мініатюр – справжні трансформери, і можуть перетворюватися з бойової машини піхоти, наприклад, у мирну техніку для збирання врожаю. «Перекуємо мечі на орала» – згадалося раптом, і, ніби читаючи мої думки, Володимир Григорович каже:

«Маємо завжди дбати про захист Вітчизни, і кожен мій учень повинен знати й розбиратися не лише у сільськогосподарській техніці й механізмах, а й з грізною військовою технікою, яка боронить кордони України. І на будь-який випадок ми зможемо використовувати свої знання та практичні навички і в мирний час, і під час бойових дій, захищати себе і свою країну».

ТатарбунариВарто зазначити, що всі свої навчальні експонати керівник кабінету сільськогосподарських машин і агротехнології Володимир Демченко виготовляє власноруч та разом з учнями із різноманітних дитячих машинок, відпрацьованих деталей та механізмів, використовуючи власний досвід, знання, неабияку майстерність та натхнення. Учні, а це переважно хлопці, дуже поважають свого вчителя, викладача Татарбунарського професійно-технічного аграрного училища Володимира Григоровича Демченка: «Він класний мужчина! З ним завжди цікаво, він розуміє нас, може дати корисну пораду, і завжди з повагою ставиться до кожного з нас!»

Від себе хочу додати: такі натхненні люди притягують до себе своїм неординарним креативним мисленням, і можуть бути цікавими для гостей, які інколи навідуються в наше місто. А його кабінет № 41 на четвертому поверсі училища має стати в Татарбунарах одним з туристичних магнітів, про які так часто нині доводиться чути.

ТатарбунариПедагогу-майстру Володимиру Григоровичу Демченку хочеться побажати вдалих знахідок, нових саморобних та самохідних моделей, вдячних талановитих учнів, успіхів на педагогічній ниві та міцного здоров’я.

І нагадуємо випускникам шкіл: триває набір учнів у Татарбунарське професійно-технічне аграрне училище на наступний навчальний рік. Майбутні кухарі, водії, трактористи-механізатори, виноградарі, маляри-штукатури! Вас чекає завзятий педагогічний колектив, цікаві професії, насичене студентське життя, активне культурне дозвілля.

 

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *