“Червона зона”: у Теплодарі закрили усі школи і заборонили масові церковні обряди

В Теплодарі на Одещині посилюють контроль щодо дотримання протиепідемічних обмежувальних заходів. Так, через стрімке поширення коронавірусної хвороби, у місті обмежили відвідування закладів освіти учням 1-11 класів та заборонили всі масові релігійні заходи і обряди в закритих приміщеннях.

Офіційне повідомлення з’явилося на сайті Теплодарської міськради з посиланням на на позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету, яке відбулося 12 квітня 2021 року.

Як повідомила головна лікарка Теплодарської центральної міської лікарні М. Запорожан, захворюваність на коронавірусну інфекцію досить висока, є хворі і серед дітей, тому, враховуючи ситуацію, що склалася в НКП “Веселка”, там оганізували три діючі групи, які приймають дошкільнят.

Було прийнято рішення про заборону на території міста Теплодар всіх масових релігійних заходів та обрядів в закритих приміщення (крім проведення заходів на відкритому повітрі, уникаючи масового скупчення людей, зберігаючи соціальну дистанцію та використовуючи захисні маски і антисептики зі здійсненням обов’язкового контролю за станом здоров’я учасників).

Також під заборону потрапило відвідування закладів освіти учням 1-11 класів незалежно від форми власності її здобувачами, в тому числі шкіл естетичного виховання дітей. Заклади загальної середньої освіти та естетичного виховання дітей з 5 квітня 2021 року переведені на дистанційну форму навчання.

Крім того, міська влада на чолі з Олександром Чуйко звертається до підприємців незалежно від форм власності, і просить з 12 квітня виконувати карантинні вимоги та посилити щоденний контроль: здійснювати температупний скринінг, перебувати працівникам і відвідувачам у приміщеннях у захисній масці чи респіраторі, нанести маркування щодо дистанції 1,5 м  – у торгових павільйонах і місцях масового відвідування для уникнення скупчення людей.

Коли саме закінчаться обмежувальні заходи – невідомо, наразі вказано “до окремого розпорядження” місцевої влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *