Як у Татарбунарській громаді проходить місячник з благоустрою? ФОТО

“Весна іде – красу несе!”, – так можна описати масштабне прибирання навколишньої території в Татпарбунарській громаді. Адже змінюють навколишній світ добрі господарі не лише у себе на обійсті, а й навколо дому, на вулицях, у парках, схилах річок, лісосмуг. Справжніми господарями Татарбунарщина славиться здавна, а тому останні тижні згуртовано працюють, даючи “весні дорогу”.
   ТатарбунариПро старт квітневого місячника благоустрою на початку минулого тижня повідомив міський голова Андрій ГЛУЩЕНКО, підписавши розпорядження про забезпечення на території Татарбунарської міської ради благоустрою та Дня довкілля. Мер звернувся до жителів міста Татарбунари, сіл Баштанівка, Білолісся, Борисівка, Глибоке, Дельжилер, Нова Олексіївка, Струмок, Спаське, Нерушай, а також керівників підприємств, установ, організацій, власників магазинів, кафе, барів та розважальних закладів, об`єднань співвласників багатоповерхових будинків, з проханням долучитися до робіт з благоустрою.
Татарбунари“Згідно підготовлених заходів необхідно прибрати та впорядкувати вулиці міста та сіл, прибудинкові і прилеглі до підприємств та установ, магазинів території; провести поточний ремонт фасадних частин приміщень; очистити парки, сквери та інші зелені зони; здійснити озе%0енення та інші види благоустрою. Для кращої організації квітневого загального прибирання, цим розпорядженням здійснено закріплення підприємств, установ, організацій та інших суб’єктів господарювання за територіями здійснення благоустрою”, – повідомив Андрій Глущенко на своїй сторінці у Фейсбук.
ТатарбунариОдними з перших долучилися до татарбунарців мешканці Дельжилеру. Протягом першого тижня комунальники очистили від побутових відходів лісосмуги вздовж автомобільної дороги Татарбунари – Дельжилер. Зібрали більше 50 мішків різного сміття. Трактор для вивезення зібраного сміття забезпечив староста села Іван Гайдаржи. Участь в цих роботах приймали і працівники Татарбунарської міської ради з різних структурних підрозділів.
ТатарбунариУ селі Борисівка, за ініціативи старости Аліни Руденко, розпочали централізоване вивезення побутових відходів. Це перший сільський населений пункт у громаді, де на даний час здійснюється це завдання. Дуже важливою є роз’яснювальна робота з населенням. Певний час жителі села звозили сміття в різні місця, яких було кілька на околицях, а також вдовж берега озера Сасик. Проте зараз ці сміттєзвалища ліквідовані, там встановлені інформаційні таблички про заборону викидання відходів та відповідні штрафи. А найголовніше – визначено єдине місце в селі для звезення побутових відходів. Це дуже добрий початок для налагодження системної роботи з підтримання санітарного порядку в населеному пункті, кажуть у міськраді. І радіють активним жителям села, які ініціюють проведення прибирання навіть у вихідні: долучаються діти, які білять дерева, активісти збирають залишки полиетилену на узбіччі.
ТатарбунариВ селі Баштанівка під керівництвом старости села Сергія Чебанюка повністю очищено в’їзд в село та ділянку траси Одеса-Рені, поблизу села. Очистили території біля дитячих майданчиків. НА цьому обіцяють не зупинятися, а голова громади запропонував об’єднати зусилля і навести чистоту перед Великоднем і в інших селах громади.
Запрошую до проведення цих заходів всіх, хто проживає, або здійснює господарську діяльність в нашому місті та селах: трудові колективи, підприємців, депутатів міської ради, представників старшого покоління та молодь. Впевнений, що із врахуванням карантинних обмежень, ми всі віднесемося до проведення благоустрою з відповідальністю, організованістю та послідовністю. Від наших дій в цьому напрямку буде залежати загальний вигляд наших населених пунктів, їх чистота та охайність. Важливим має стати і подальше повсякденне підтримання санітарного порядку на місцевій території, а також дотримання загальних правил благоустрою, прийнятих Татарбунарською міською радою”, – повідомив він.
  ТатарбунариТатарбунари
Авторка – Оксана Піднебесна
ФОТО – Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *