Пікет у Красносілці: жителі проти будівництва дороги через Куяльницький лиман. ВІДЕО

Гучний мітинг відбувся 12 квітня просто під сходами місцевої адміністрації. Мешканці села Красносілка, що є центром ОТГ під Одесою, виступили проти будівництва дороги в обхід Одеси поблизу Куяльницького лиману.

Обурені люди кажуть, нова дорога нашкодить і так важкому екологічному стану Куяльника. Крім того, на думку місцевих жителів, траса проходитиме занадто близько до їхніх домівок.

«Нас відріжуть від лиману повністю. Це має пройти дорога 30 метров шириною. Ви уявіть собі: хто зможе цю дорогу перейти? Це дим, що це за курортна зона?» — обурюється депутатка Красносільської ОТГ Любов Гарбузова.

Додамо, що пройти до сільради не лише жителям, а й депутатам завадили спершу невідомі особи. Згодом прохід загородили поліцейські.

Зрештою питання будівництва дороги зняли з порядку денного сесії Красносільської сільради.

Зазначимо, проєкт будівництва дороги в обхід Одеси обговорюють ще з минулого року. Вона має розвантажити селище Котовського від вантажівок, які прямують в Одеський порт.

У Службі автомобільних доріг наполягають, що об’їзна дорога не зачіпатиме меж Куяльницького лиману. Крім того, це лише один з чотирьох варіантів будівництва.

ВІДЕО – 7 канал:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *