Вигодянська громада стане членом Асоціації міст України

8 квітня Вигодянська сільська рада, що у Одеському районі, одноголосно підтримала приєднання до Всеукраїнської організації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.

Про це повідомили в Одеському регіональному відділенні АМУ.

ЯмковойНа запрошення керівництва Вигодянської громади побував на сесії консультант з юридичних питань Проєкту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України Юрій Ямковой. Він виступив перед депутатським корпусом, розповів про роль АМУ у розвитку органів місцевого самоврядування в Україні, реформу децентралізації та адмінтерустрою, законодавчі зміни та галузеві реформи, в яких бере участь АМУ.

Також проінформував про особливості реорганізації комунальних підприємств приєднаних сільських рад.

У результаті депутати підтримали запропоноване рішення щодо приєднання Вигодянської сільської ради до складу Асоціації міст України. Депутати проголосували одноголосно.

ВигодаВигодянська сільська громада утворена у 2020 році і об’єднала 5 сільських рад колишнього Біляївського району. На її території разом мешкає 12 тисяч населення. До її складу входять села Березань, Важне, Василівка, Вигода, Доброжанове, Дослідне, Зоряне, Кам’янка, Курган, Михайлівка, Паліївка, Петрове, Секретарівка, Сонячне і Червона Гірка.

ВигодаВигода

Авторка – Оксана Піднебесна

One thought on “Вигодянська громада стане членом Асоціації міст України

  1. Це добре, що селяни приєднаються до асоціації міст ! Може табличку з назвою Вигода, змінять з мокшанського нарєчія на українську мову !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *