Без води: чому селяни Мологівської громади перекрили автотрасу?

Жителі сіл Випасне і Сухолужжя, що на території Мологівської громади, третю добу поспіль  підряд залишається без питної води.  2 квітня обурені люди вийшли з акцією протесту, перекривши рух на трасі Білгород-Дністровський-Одеса.

Аби привернути увагу влади на катастрофічну ситуацію з водопостачанням, особливо враховуючи той факт, що Одеська область потрапила до червоної зони карантину через розповсюдження COVID – 19, жителі населених пунктів зупинили рух на трасі Одеса-Білгород-Дністровський. Мітингувальники зібралися біля школи №2 в селі Випасне з вимогою подати нарешті питу воду у будинки людей.

“При епідемії в країні ковід 19 відключити воду! Потрібно щоб постачальником води зайнялася прокуратура, хай поліція це розцінить як диверсію і шантаж жителів громади, яка призведе до різкого зростання антисанітарії і захворюваності”, – обурюються жителі громади.

На відео з акції протесту, яке на своїй сторінці у Фейсбуке опублікувала мешканка Марія Матюшенко, видно, що до мітингуючих прибули співробітники поліції.

Місцев влада, своєю чергою, також схвильована відсутністю водопостачання, тому оголосила ​​надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Мологівської ОТГ, до якої відносяться вищезгадані села.

У зв’язку  з ситуацією, яка склалася в селах з водопостачанням, а саме відключенням води ФОП Ярошенко І.А. (відсутність води  протягом 72 годин) , рішенням комісії з ТЕБ та НС Мологівської сільської ради № 5 від 01.04.2021 року створено штаб з координації, організації робіт та ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру місцевого рівня”, – йдеться в повідомленні.

До складу штабу увійшли голова Мологівської громади, його заступники, юрист громади і декілька депутатів.

Для підвезення води жителям сіл пропонують звертатися по телефонах: 068-34-83-628 – Шамрай А.А. 068-66-02-590 – Матяж С.В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *