На ринок інвестицій: Агенція регіонального розвитку розпочала паспортизацію громад Одещини

Агенція регіонального розвитку Одеської області розпочала паспортизацію територіальних громад регіону. Задля якісного формування інвестиційної карти та комплексного росту області, рекомендують кожній з 91 громад визначитися з пріоритетними напрямками.

РоманПро це СИЛІ ГРОМАД повідомив начальник управління міжнародних відносин Одеської ОДА Роман Григоришин.

Ціль першого етапу паспортизації – створення флагманського інвестиційного продукту для кожної громади регіону. Агеція залучає міжнародні консалтингові компанії і разом з ними визначає, навколо якого об’єкта чи земельної ділянки можна щось створити: ключове виробництво, туристичну базу, сільгосппідприємство, птахоферму тощо.

Для цього 91 територіальна громада  Одещини вже отримала опитувальні листи та має надати на свій розсуд змістовну і зважену інформацію щодо потенціалу своєї ресурсної бази.

В опитувальному листі громадам рекомендують зосередитись на таких напрямах:

господарство (переробка, збереження зернових), садівництво, лісове господарство;

⦁ енергоефективність (сонячна, вітрогенерація);

⦁ промисловість (різні фабричні та мануфактурні напрями, меблеве виробництво, легка промисловість);

⦁ технопарки, автотранспорті підприємст%Bа;

⦁ видобуток природних копалин (глина, пісок, граніти, ракушняк) тощо.

агенція“Водночас за декількома громадами вже закріпили куратора – людину, яка допомагатиме правильно збирати інформацію. Це формуватиме правильне бачення, який саме проєкт від ТГ варто і можливо зробити ключовим. Що важливо, над цим працюватимуть не чиновники, а в першу чергу – бізнес в координації з територіальними громадами“, – розповів директор Агенції регіонального розвитку в Одеській області Роман Григоришин.

Таким чином, пояснює фахівець, кожна громада Одещини отримає один оформлений проект за світовими зразками насамперед комерційної етики: не так, як його звикли бачити чиновники, а так, як якого хоче бачити бізнес.  Завдяки цьому зможуть координувати процес так, щоб там з’явилась ринкова пропозиція і можливість залучати інвесторів.
Джерело – прес-служба Агенції регіонального розвитку Одеської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *