Увага, нерест: в Одеській області заборонять рибалити аж до червня

Починаючи з 1 квітня 2021 року на внутрішніх водоймах Одещини починає діяти заборона на любительський та промисловий вилов водних біоресурсів у зв’язку з їх нерестом. 

Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

З 1 квітня по 30 червня заборонено вилов риби на  річці Південний Буг у межах Одеської області, річках Кодима, Тилігул, Великий та малий Куяльник, Барабой, інші малі ріки Одеської області з їх придатковими системами (крім водних об’єктів наданих в користування для цілей аквакультури відповідно до вимог чинного законодавства).

Заборона встановлюється на Дністровських водоймах у період:

– з 15 квітня по 15 червня в р. Дністер з рукавом Турунчук та заплавних озерах (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);

– з 15 квітня по 31 липня в Дністровському лимані з плавнями (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);

– з 15 квітня по 15 червня в Кучурганському водосховищі.

 На  Дунайських водоймах:

– з 15 квітня по 29 травня в р. Дунай (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);

– з 15 квітня по 15 червня у придунайських озерах (оз. Ялпуг – Кугурлуй, оз. Кагул. оз. Картал, оз. Катлабух, оз. Саф´ян, оз. Китай та інші) та озері Сасик;

– з 15 квітня по 15 червня в Стенцівсько – Жебріянських плавнях;

По Причорноморських лиманах:

–      з 15 квітня по 15 червня в Хаджибейському лимані;

–      з 1 травня по 15 червня на ділянці  Сухого лиману в межах Овідіопольського району.

Крім того, наголошують фахівці, у період нересту риби також заборонено пересування будь-яких плавзасобів крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

“Також не можна проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано – ракушкової суміші, проводити забір води без ефективних рибозахисних пристроїв”, – йдеться в повідомленні.

У період дії нерестової заборони любительське рибальство дозволено з берега однією поплавковою, або донною вудкою з одним гачком і спінінгом, на ділянках водойм, які визначені Управлінням Державного агентства рибного господарства у Одеській області.

Одеський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» відомства: (098) 798-47-93.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *