Голова Одеської РДА Юрій Крук не знає чим займатиметься на посаді

Голова новоствореної Одеської районної держадміністрації Юрій Крук заявив, що не знає, чим він та його підлеглі займатимуться на своїх посадах, та пов’язав це з парламентарями.

Про це повідомляє Суспільне.

Керівник Одеської РДА, якого 12 березня представили під час сесії ради, сказав, що у райдержадміністрації наразі немає повноважень, оскільки парламент досі не ухвалив відповідний закон.

“Зараз вирішують питання організаційного характеру затвердження структури. Ми тільки на минулому тижні зареєструвалися. Тому зараз займаємося відкриттям рахунків у Держказначействі, реєстрацією юридичних осіб у фінуправлінні та управлінні соціальної політики. Наші напрямки роботи будуть передбачені чинним законодавством“, – пояснив керівник нової структури.

Натомість голова Комітету виборців в Одеській області Анатолій Бойко вважає, що реформа зі створення Одеської РДА є “недолугою”.

Новостворена Одеська районна рада досі не прийняла свій бюджет, бо ніхто не може зрозуміти, що воно, нащо воно, і звідки йому брати бюджет. І на що він витрачатиметься”, – наголосив Бойко.

Він також додав, що утворення нового органу влади “призведе лише до плутанини”.

У нас періодично виникали конфлікти з головою обласної адміністрації та мерами Одеси за те, хто в домі го%8подар. А тут ще виникає голова районної держадміністрації”, – зазначив Анатолій Бойко.

Додамо, наразі райадміністрацію розмістили на проспекті Шевченка, 4. За словами Юрія Крука, пізніше її планують перенести на Софіївську, 19.

Крім того, за попередньою інформацією, кількість штату новоствореного апарату Одеської РДА досягне 80-150 працівників, яким держава гарантує посадові оклади, – проте, що саме вирішуватиме цей орган, достеменно невідомо.

Нагадаємо, Крука на посаду голови новоутвореної Одеської районної адміністрації 27 лютого призначив президент Володимир Зеленський. Він народився 5 жовтня 1978 року в Одесі. Має дві вищі освіти. У 2001 році закінчив Одеську державну морську академію за фахом інженер-судноводій та магістр судноводіння. У 2005 році отримав диплом в Одеській національній юридичній академії за спеціальністю юрист.

З грудня 2007 року до вересня 2010 року очолював державне підприємство “Морський торговельний порт “Южний”. У 2010 – 2011 роках був помічником Міністра транспорту та зв’язку України. З липня 2013 року до вересня 2015 року був директор державного підприємства “Іллічівський морський торговельний порт”.

З грудня 2018 року є віце-президентом Українського союзу промисловців та підприємців. У жовтні 2020 року став депутатом Одеської обласної ради від партії “Довіряй ділам”. Є головою постійної комісії з питань транспортно-комунікаційної інфраструктури, морегосподарського комплексу та цифрового розвитку.

One thought on “Голова Одеської РДА Юрій Крук не знає чим займатиметься на посаді

  1. Полнейшее безумие! Да здравствует СОРОСЯТНЯ! Управляемый из-за океана ХАОС для уничтожения населения Украины!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *