Біля берегів Румунії затонуло судно, загибли моряки з Одещини

На судні “Волго Балт 179”, яке затонуло поблизу узбережжя Румунії, були моряки з Одеси, Білгорода-Дністровського, Херсона та Миколаєва.

Про це повідомив директор компанії “Сітранс”, яка займалася технічним обслуговуванням судна, Михайло Геранін.

За його словами, “Волго Балт 179” був “у нормальному та робочому стані”, крім того судно нещодавно ремонтували. Востаннє, за інформацією Гераніна корабель перевіряли орієнтовно наприкінці листопада.

“Судно було у жовтні-листопаді в Білгороді-Дністровському, до нього жодних питань, наскільки мені відомо, не було. Так само перед виходом з порту Ростова був Port State Control. Тобто вони також обстежували судно. Зауважень не було. Дали добро, аби воно пішло в рейс”, – зазначив Геранін.

Нагадаємо, судно “Волго Балт 179”, у складі екіпажу якого перебували українські моряки, затонуло поблизу узбережжя Румунії. Двоє людей загинули, ще одного шукають рятувальники.

Рятувальники отримали аварійне повідомлення з корабля 4:40 ранку 11 березня. Вони проводили операцію з порятунку моряків за надзвичайно складних погодних умов – швидкість вітру становила 50 кілометрів на годину, а висота хвиль сягала чотирьох метрів.

Як повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, у порт Констанци для надання допомоги морякам вже вирушили українські консули.

“Консули в%0рушили в порт Констанца для координації рятувальної операції та надання консульської допомоги”, – написав він у своєму Twitter.

Також Ніколенко оприлюднив номер телефонної гарячої лінії для родичів моряків: +40212303660.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *