Нова ПЛР-лабораторія в Ізмаїлі обслуговуватиме жителів 8 районів Бесарабії

У місті Ізмаїл на Одещині презентували відремонтоване приймальне відділення міської лікарні, яка вже практично укомплектована новітнім сучасним обладнанням. Оснащення цього медзакладу і Дунайської обласної лікарні продемонстрували місцеві керівники в рамках робочого візиту до Ізмаїлу делегації з Департаменту охорони здоров’я Одеської області спільно зі студентами-випускниками Білгород-Дністровського медучилища.

Найголовніша ноОдарій вина – запуск в Ізмаїлі ПЛР-лабораторії та станції переливання крові, які зможуть обслуговувати населення всієї Бессарабії, крім Білгорода-Дністровського. Аккермана.

Очільниця департаменту Наталя Одарій-Захар’єва відзначила вагому роль і турботу місцевої влади про здоров’я ізмаїльців і жителів півдня Одещини. Тут надаватиметься своєчасна діагностика на кращому обладнанні і екстрена медична допомога. Сучасна лікарня стане однією з кращих в регіоні, а ПЛР-лабораторія і відділення переливання крові зможе обслуговувати населення восьми районів Бессарабії. Тільки Білгород-Дністровський район в його старих кордонах залишиться в компетенції вірусологічної лабораторії Чорноморська (колишній Іллічівськ).

ІзмаїлНове обладнання приймального відділення і для оснащення ПЛР-лабораторії вже завезено до Ізмаїльської міської лікарні.

Єдиною проблемою залишається брак медичних кадрів. Присутнім на екскурсії студентам розповіли, що вони мають шанс потрапити на роботу до Ізмаїла. Майбутні медики залишилися задоволені містом і його медустановами.

За словами Наталії Одарій-Захар’євої, зупинити відтік медсестер та інших випускників медучилищ за межі України можна і потрібно. Вона вважає, що знайомство з модернізованими медустановами Одеської області дозволить зацікавити молодь залишатися працювати в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *