Як працюватиме Іванівський міст, роз’яснили в одеській мерії

Рух Іванівським мостом, який перебуває в аварійному стані та потребує капітального ремонту, обмежать не лише для вантажівок, а й для будь-якого іншого транспорту, важчого за 5 тонн. Решті автомобілів, а також трамваям і тролейбусам організують об’їзд.

Про це розповів заступник міського голови Одеси Дмитро Жеман.

За його словами, наразі департамент транспорту розробляє нові схеми дорожнього руху в об’їзд Іванівського мосту та узгоджує їх з поліцією регіону. Також на цьому етапі готують водоналивні блоки та механічні огорожі, які використають для обмеження руху, додав Жеман.

Він запевнив, що під час реконструкції на Іванівський шляхопровід пускатимуть лише автівки, легші за 5 тонн. Також кількість смуг обмежать до двох у кожному напрямку.

Увесь вантажний транспорт, а також автобуси, трамваї та тролейбуси пустять об’їзним шляхом. Для електротранспорту вже зробили нове розворотне кільце на вулиці Святослава Ріхтера, зазначив віцемер. За словами Жемана, приблизно з 15-20 березня трамваї та тролейбуси вже функціонуватимуть за новою схемою руху.

Додамо, Іванівський шляхопровід вже понад 55 років функціонує без капітального ремонту. Раніше, 1 лютого, в Одесі тимчасово закрили рух вантажного транспорту на Іванівському мосту. У пресслужбі Одеської міської ради розповіли, що обмеження діятимуть до 31 грудня 2021 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *