Обережно, шоколад: одеситів попередили про неякісні солодощі з Іспанії

Через систему швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 17 лютого 2021 року співробітники Головного Управління Держпродспоживслужби отримали повідомлення про наявність у складі продуктів харчування небезпечної речовини.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Фахівці служби виявили несанкціоновану речовину оксид етилену (0,35 mg/kg – ppm) у шоколадках з насінням кунжуту. Плитки шоколаду експортувались з Іспанії, виробник – Chocolates Torras SA, Ella Del Terri; постачальник: Trades SA, Barcelona.

В Україні отримувачем товару зазначене ТОВ «Галичина Опт», м. Львів.

Крім того, схожий небезпечний інгредієнтоксид етилену, але у більшій пропорції (> 5 mg/kg – ppm) був напередодні виявлений у насінні кунжуту, що експортувалось з Індії через Нідерланди, де було використане при виготовленні енергетичних батончиків, які потрапили на експорт в Україну. Отримувач – The Climb Company, вул. Січових Стрільців 8 а, м. Дніпро.

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертається до операторів ринку з проханням негайно повідомляти про виявлення вказаного товару в обігу за адресою: Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, або за телефоном +380487161301.

ДОВІДКОВО. Оксид етилену (EtO) – це промисловий хімікат, який використовується для стерілізації медичного приладдя, зменшення забруднення прянощів і виробництва інших хімікатів. Із застосуванням EtO пов’язані певні ризики. При вдиханні виникає гостре отруєння, результатом якого стає нудота, блювота, неврологічні захворювання, бронхіт тощо. Контакт зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає роздратування очей та шкіри. У західних країнах застосування EtO через його токсичність поступово скорочується, тоді як він дуже широко використовується в країнах, які розвиваються (наприклад, в країнах Африки).

Фото з Інтернету, ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *