У голови Одеської ОДА двоє нових заступників: хто вони?

Кабінет міністрів України погодив призначення заступників голови Одеської обласної державної адміністрації. Новими заступниками голови ОДА Сергія Гриневецького погоджено Сергія Підгайного і Світлану Фабрикант.

Сергій Підгайний – екс-перший віце-мер Одеси і колишній глава «Укравтодору».

З 2005 по 2009 року був начальником управління дорожного господарства Одеської міськради. У 2011 році Підгайний знову повернувся до цієї посади. У проміжку його призначали головою Приморської райадміністрації.

У лютому 2012 мер Одеси Костусєв призначив Сергія Підгайного своїм заступником замість звільненого Олександра Орлова. У червні того ж року Підгайний пішов у відставку.

У 2014 Кабмін призначив Сергія Підгайного на посаду голови Державного агентства автомобільних доріг України.

У лютому 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов призначив Підгайного своїм заступником. У травні того ж року його призначили виконуючим обов’язки першого віце-мера, а в липні затвердили на посаді.

Відзначимо, що Сергій Підгайний до 2005 року працював у Руслана Тарпана, а при Гурвіцу був близький до Михайла Кучука.

Світлана Фабрикант – українська журналістка і телеведуча, народна депутатка Верховної Ради України VII скликання від «Партії регіонів».

Починаючи з 1998 по 2009 працювала головним редактором Одеської телекомпанії «Ріак-інформ».

З 2009 року була генеральним директор ТК «Моя Одеса». Також вела програми «Лінія Фронту» і «Гордіїв вузол», які транслювалися на телеканалі «АТВ».

У 2009 році стала керівником Одеської обласної організації партії «Сильна Україна».

Світлана Фабрикант була нагороджена почесними відзнаками «За внесок в розвиток Одеси». Також відзначена орденами Української православної церкви Московського патріархату.

У 2010 році, під час виборів мера Одеси, кандидат Олексій Костусєв публічно пообіцяв Світлані Фабрикант посаду секретаря міськради. Втім, не зміг виконати обіцянку і призначив її виконуючою обов’язки віце-мера з гуманітарних питань.

На виборах в 2015 році Світлана Фабрикант балотувалася в мери, однак програла Геннадію Трухановому.

На місцевих виборах в 2020 Фабрикант обрали депутатом Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам». 1 грудня 2020 року губернатор Одеської області Сергій Гриневецький представив Світлану Фабрикант у якості свого заступника з гуманітарних питань.

One thought on “У голови Одеської ОДА двоє нових заступників: хто вони?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *