В Одесі маршрутчики нелегально вирушають з привокзальних вулиць і створюють аварійний рух

Поблизу залізничного вокзалу в Одесі міжміські автобусні рейси продовжують вирушати звідки завгодно. Нещодавно одеська мерія спробувала “воювати” з автобусними перевізниками, які облаштовували кінцеві зупинки своїх міжміських автобусів в напрямку Ізмаїлу, Рені та північних районів Одещини у непризначених для цього місцях на кшталт Італійського бульвару чи Привокзальної площі.

Як пише видання “Одеський кур’єр”, причин цьому є кілька.

ОдесаПо-перше, відправлення автобусів з легальних автостанцій надає пасажирам елементарні гарантії безпеки подорожі, виїзд за розкладом, можливості легально придбати квиток в касі і отримати на нього страховку.

По-друге, при відправленні автобусів з легальної автостанції чи автобусного вокзалу пасажири отримують певну безпеку під час посадки в автобус, адже зупинка транспорту у необладнаному для цього місці для пасажирів може стати причиною ДТП.

По-третє, у зв’язку з ремонтом перехрестя, розгорнутого на розі вулиці Водопровідної і Новощіпного Ряду, в районі залізничного вокзалу виникає транспортний колапс – і припарковані навколо автобуси заважають дорожньому руху.

ОдесаТак, одна з компаній-перевізників, яка обслуговувала раніше рейси з Одеси до Ізмаїла і вирушала з Італійського бульвару у першій половині дня, перевела свій транспорт на платформу №1 автостанції “Старосінна” – це автобуси компанії ТОВ “Автотранс Україна”.

А от інша компанія, яка обслуговує рейси на Ізмаїл, що вирушають з Одеси після обіду, а також у напрямку Арциза, Рені, Ізмаїлу, Старокозачого та деяких інших напрямків в південних районах Одеської області, вчинила інакше. Її автобуси вирушають просто з проїжджої частини на Старосінної площі неподалік від іншої автостанції – “Привокзальної“. Сама автостанція знаходиться у дворику і її територія вміщує кілька автобусів, в тому числі й великої місткості. А ось відправлення міжміських автобусів з сусіднього тротуару – фактично, вже нелегальне.

автобусЙдеться про автобуси компанії “Діамант”.

Вони займають цілу праву смугу руху по Старосінній площі поблизу бокового входу до залізничного вокзалу, а подекуди автобуси стоять навіть у дві смуги, що вже не тільки заважає нормальному дорожньому руху, а й загрожує аварією в будь-який момент.

Цікаво, що частина рейсів з Одеси в Рені виконуються навіть не автобусами, а мініатюрними мінівенами, розрахованими всьо-на-всього на 6-8 пасажирів.

Також журналісти помітили автобуси компанії “Діамант” і в інших місцях – наприклад, обабіч центральної алеї Куликового поля і просто на Привокзальній площі, у тому ж місці, де й раніше відбувалася посадка пасажирів.

ФОТО – Олександр Вельможко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *