На утримання Болградської лікарні скидуються місцеві ОТГ

Проблему недостатнього фінансування Болградської районної центральної лікарні з оплати комунальних послуг та енергоносіїв на робочій зустрічі з заступником голови Одеської ОДА Олегом Муратовим озвучив генеральний директор КНП Олександр Михайленко.

За його словами, тільки Болградська і Василівська ОТГ виділили кошти на утримання райлікарні. Перша з них – понад 1 мільйон гривень, друга – 236 тисяч.

«Якщо врахувати, що в минулому році на ці цілі нам знадобилися 3 мільйона 547 тисяч гривень, то вже очевидно, що виділених коштів катастрофічно не вистачить, плюс зросли ціни на енергоносії. І це без урахування коштів на харчування пацієнтів», – зазначив керівник районної ЦРЛ.

Він також навів у приклад Арцизьку лікарню, на яку, незважаючи на майже вдвічі меншу чисельність населення, було виділено понад 6 мільйонів гривень.

Олег Муратов для вирішення даного питання порекомендував директору КНП «Болградська ЦРЛ» взяти за приклад своїх колег з Арциза, тобто налагодити конструктивний діалог з керівниками громад, утворених на території колишнього району.

Однак, вже за кілька днів на сайті Болградської міської ради з’явився проект рішення про внесення змін до бюджету Болградської громади, який збираються розглянути на найближчій сесії.

Згідно з документом, до бюджету Болградської територіальної громади на оплату комунальних послуг та енергоносіїв КНП «Болградська центральна районна лікарня» у вигляді субвенції з місцевих бюджетів на утримання об’єктів спільного користування з бюджету трьох громад виділяється трохи більше 1 мільйона гривень (Василівська – 235, 4 тисячі гривень, Городненська – майже 600 тисяч гривень, Криничненська – 167,6 тисяч гривень).

Ще понад 1 мільйон на утримання лікарні плануюьт виділити безпосередньо з бюджету Болградської ОТГ. Разом – трохи більше 2 мільйонів гривень планується спрямувати на оплату комунальних послуг та енергоносіїв Болградської ЦРЛ.

Нагадаємо, у Болградській центральній районній лікарні був проведений капітальний ремонт приймального покою, зокрема на його базі у 2018 р. створилиприймально-діагностичного відділення з кабінетом телемедицини. Кошти на проведення робіт виділяли з обласного бюджету в рамках обласної цільової програми «Здоров’я» на 2014-2018 роки у сумі 2,5 мільйонів гривень.

Джерело – Бессарабія Інформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *