Безгрошів’я: хто харчує пацієнтів Іванівської лікарні на Одещині?

Голова Іванівської селищної громади на Одещині Віктор ЛОБАЧ опікується тим, щоб зберегти на території громади Іванівську районну лікарню. 15 січня він ініціював зустріч з представниками депутатського корпусу та громадськості колишнього Іванівського району, щоб разом з керівництвом Іванівської ЦРЛ промоніторити стан справ в районній лікарні та обговорити подальше її функціювання.
Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.
Віктор ЛобачНа думку Віктора Лобача, спільними зусиллями усіх громад, утвореними на території колишнього Іванівського району, можна не тільки зберегти лікарню, а й запрошувати молодих лікарів, покращити матеріально-технічну базу, аби медзаклад став дієвим для місцевих мешканців.
Всі присутні на зустрічі висловились за обов’язкове збереження районної лікарні та обіцяли активізувати не тільки обговорення цього питання, а й ініціювати виділення коштів не лише на комунальні послуги, але й утримання лікарні загалом. Також було утворено постійно діючу громадську раду з медичних питань. Запрошую всіх голів громад, депутатів, активних громадян долучитись до роботи в цій раді”, – повідомив очільник громади.
На наступному засіданні буде обрано голову, заступника, секретаря та затверджено Положення громадської ради.
харчуванняЯк повідомив пан Лобач, коштів, що надходять ЦРЛ від НСЗУ ледь вистачає на заробітню плату лікарів та середнього медичного персоналу, але заклад не може працювати без молодших медичних сестер (санітарок) та інших технічних працівників, медикаментів, харчування, пально-мастильних матеріалів та запчастин, нових комплектів постільної білизни та багато іншого.
Наразі до забезпечення продуктами харчування Іванівської районної лікарні долучились підприємці Білчанського старостинського округу Іванівської селищної громади:
Товарницька Любов, Хомко Руслана , Ковальчук-Губенко Вікторія, Макаренко Світлана, Елій Олексій, Кучальська Ольга та ТОВ ” ББПРОМ”, які зокрема передали: цукор, макарони, олію, крупи, пластівці- 6 кг, забезпечили медзаклад борошном, картоплею, цибулею та м’ясними виробами.
пацієнтиАле, стверджує голова, підприємці громади не можуть постійно забезпечувати харчами і місцевих пацієнтів, і жителів з інших ОТГ. Тому публічно звернувся до сусідніх муніципалітетів з проханням звернути увагу на гострі потреби їхніх громадян.
З сьогоднішнього дня особисто буду контролювати як здійснюється харчування пацієнтів в лікарні, але прошу в черговий раз звернути увагу своїх колег голів інших громад та депутатів, станом на 18 січня на стаціонарному лікуванні перебуває 36 чоловік, а саме з Іванівської ОТГ- 11, що становить 30,5 % і пацієнти з ваших громад потребують не тільки лікування, а також хочуть поїсти, але постійно за рахунок підприємців чи коштів Іванівської ОТГ це робитися не буде. І якщо найближчим часом дане питання не вирішиться, люди хай знають кому вони повинні дякувати за це”, – попередив Віктор Лобач.
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *