Ренійські школярі читатимуть літературу молдовською мовою. ВІДЕО

Напередодні Нового року шкільні та районна бібліотеки Рені отримали літературу молдавською мовою. Голова Ренійської молдавського національно-культурного товариства «Ізвор» Валерій Бабере вручив книги освітянам.

Поетичні збірки, словники, історична література тепер у користуванні молодших мешканців Ренійської громади.

Про це повідомляє видання «Рені-Одеса».

«Неодноразово в процесі спілкування з директорами шкіл, з учителями піднімалася проблема нестачі літератури молдавською мовою. На допомогу прийшла Асоціація молдаван України на чолі з Анатолієм Фєтєску, який передав великий набір словників, довідників, історичної та художньої літератури», – зазначив Валерій Бабере.

Однак, як з’ясувалося, сьогодні школам в молдавських селах України бракує літератури не тільки молдавською мовою, а й на державній – як художньої, так і підручників.

Так, наприклад, в Лиманській школі російські класи в цьому навчальному році перейшли на викладання предметів державною мовою, але підручників не вистачає.

«Якщо в молдавських класах у нас є достатня кількість підручників, то в українських класах важливо, щоб ми їх отримали. Замовлення зроблене на державному рівні. Сподіваємося, що отримаємо. Поки діти навчаються за віртуальним підручниками через інтернет», – підкреслила директор школи Мар’яна Топали.

Дефіцит підручників українською мовою відчуває і Долинська школа.

ВІДЕО – Новости Рени:

One thought on “Ренійські школярі читатимуть літературу молдовською мовою. ВІДЕО

  1. Ну это правильно. Молдавский то у нас второй после украинского, надо его развивать

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *