“Карантин не розпорошить Віфлеємської радості”: одесити 25 грудня святкують Різдво

Сьогодні, 25 грудня, християни, які і в літургійному житті живуть за григоріанським та новоюліанським календарями, святкують Різдво Христове. Три роки тому, в грудні 2017-го, Верховна Рада України VIII скликання зробила цей день офіційним державним вихідним. Проте більшість церков в Україні й надалі послуговуються юліанським календарем. Перехід на новий стиль – складна процедура, яка потребує цілої низки рішень, узгоджень, а головне потужної просвітницької кампанії.

Наразі за григоріанським календарем живуть Римо-Католицька церква та протестантські деномінації по всьому світу. Новоюліанським календарем послуговуються Константинопольська, Олександрійська, Антіохійська, Румунська, Болгарська, Елладська, Кіпрська та Албанська православні церкви. А також частина Української греко-католицької церкви (УГКЦ) у діаспорі, зокрема Лісабонський екзархат та парафія у Страсбурзі. Серед релігійних організацій в Україні, наразі григоріанським календарем послуговуються Римо-католицька церква, Угорська реформатська церква, Німецька євангелічно-лютеранська та Українська лютеранська церкви.

Святкують Різдво Христове 25 січня і одесити. Середи них – віряни величного храму Кафедрального Собору Успіння Пресвятої Діви Марії, що по вулиці Катерининській, 33 в Одесі.

Христос  народився! Славімо Його! Дорогі прихожани собору, а також всі ті, хто цими днями святкуєте урочисте народження Сина Божого Ісуса Христа, вітаємо вас з цими великими святами від імені особистого, від імені єпископа, Станіслава Широкорадюка, священиків, монахинь, які працюють при соборі. Хочемо ділитись з вами тим, що самі переживаємо. Нам легше це робити, бо ми стоїмо біля вертепу, молимося, на жаль, багатьом цього року не вдалося прийти до храму, з різних причин. Тому нехай ніщо не від’єднає, не дозволить вам розпорошити цієї радості Різдва Христового. Святий апостол Павло колись написав, що ніщо не може від’єднати від любові Христа. Нехай так само і ця ситуація не розпорошить Вифлеємської радості, яка до кінця світу буде лунати в колядках, співах, нехай цією радістю кожен з вас поділиться зі своїм ближнім “, – звернувся до вірян настоятель храму, францисканець, отець Мирослав Карачина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *