У Кілійській громаді з’явився новий автобус для підвезень дітей в опорну школу

23 грудня до міста Кілія на Одещині прибув шкільний автобус на 36 пасажирських місць, який служитиме для підвезення школярів Кілійської опорної гімназії, з селища Омарбія і віддалених ділянок міста, а також для виїзду на змагання та інші заходи.

Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».

КіліяОглянути отриманий транспорт в гімназію прибули голова Кілійської громади В’ячеслав Чернявський і начальник відділу освіти Сергій Мергут. Щоб продемонструвати, наскільки подія важлива для школи, дирекція організувала невеличке свято для дітей – молодші першими зайняли свої місця в транспортному засобі, яке з цієї нагоди прикрасили повітряними кульками та святковими прапорцями.

Варто відзначити, що автобус відповідає всім вимогам перевезення дітей. Кожне сидіння обладнано пасками безпеки.

Це вже другий автобус, який базуватиметься в Кілійській гімназії. У 2020 році  навчальний заклад став опорним для малих шкіл, його стало відвідувати більше учнів, які проживають у віддалених ділянках міста.

школяріНагадаємо, після отримання гімназією статусу опорної школи виникла проблема підвезення дітей з території мікрорайону Омарбія. Тому відділ освіти був змушений перемістити до Кілії шкільний автобус з села Шевченкове, а там орендувати. Тепер сільський автобус повернуть для користування шевченківських школярів.

Відзначимо, закупівлю автобуса погодив Департамент освіти Одеської області на умовах співфінансування. Десять відсотків від загальної суми (190 тисяч гривень) покрила Кілійська міська рада, основна частина видатків лягла на область.

Кошти на здійснення підвезення школярів виділяються з місцевого бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *