Серед полонених піратами моряків в Нігерії є одесит

Піратський напад в Нігерії. 16 грудня пірати атакували суховантаж STEVIA в Гвінейській затоці і захопили в заручники 8 членів екіпажу. З’ясувалося, що серед полонених є й моряк з Одеси – старший помічник капітана Семен Резніченко.

Про це повідомляє його дочка Христина Пуленко в Фейсбуці. Разом з ним захоплені капітан, другий помічник капітана, старший механік, електромеханік, вайпер і два громадянина Албанії, посади яких невідомі, повідомила вона.

«На чесність і порядність агента, який відправляв батька в рейс – розраховувати не доводиться, він не дає даних судновласника, в загальних базах цих даних немає, тому що вони в них не були внесені. Агент ще 2 дні тому знав про ситуацію, але не повідомив її родичам полонених», – пише Христина.

Нагадаємо, напад на судно стався вранці 16 грудня 2020 року в 28 милях на північний захід від нігерійського порту Брас. Воно прямувало із Порт-Харкорт (Нігерія) в Абіджан (Кот-д’Івуар). Через пару годин після нападу STEVIA почала дрейфувати в очікуванні допомоги. У водах Гвінейської затоки судно працює з жовтня 2020 року.

Напередодні Міністерство закордонних справ України підтвердило інформацію про напад на судно і захоплення українських моряків.

«Судновласником є ​​албанська компанія. Тому посольства України в Нігерії та Албанії вживають відповідних заходів реагування. Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств», – запевнив прессекретар МЗС Олег Ніколенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *