Нові рекорди: у Доброславі відкрили резиденцію Святого Миколая

19 грудня у селищі Доброслав на Одещині  відкрили резиденцію Святого Миколая. У ній Миколай прийматиме відвідувачів цілий місяць. А Доброславська громада зробила чергові унікальні досягнення, які потрапили до Національного Реєстру Рекордів.

У резиденції святого приймають групи по 10 дітей раз на годину. Малеча зможе поспілкуватися зі Святим Миколаєм, загадати бажання та отримати подарунки з цукерками.

ПрокопечкоАж до 19 січня, поки працюватиме резиденція, проводитимуть майстер-класи. Дітей навчатимуть виготовляти ялинкові іграшки та листівки. Крім того, цьогоріч Миколай прийматиме дзвінки скайпом та спілкуватиметься з дітьми онлайн. Адже через пандемію багато відвідувачів не зможуть завітати до нього.

Також у Доброславі встановили черговий рекорд завдяки незвичній ялинці. Цього року святкове дерево зібрали з опалого восени кленового листя і пелюсток троянд. На його виготовлення пішов місяць і приблизно 24,5 тисячі кленових листків, повідомила голова громади Людмила Прокопечко.

Зафіксувати рекорд й вручити грамоту прибули представники книги рекордів України. Зазначимо, це вже четверта ялинка у Доброславі, що потрапила в книгу національних рекордів. До того ялинки робили з олівців, СD-дисків та черепашок. І вже 15 рекорд безпосередньо в Доброславі!

“Якщо Ви думаєте, що вже в житті бачили всякі новорічні ялинки, то це тому, що Ви не були в Доброславі! Ялинка з кленового листя! На заздрість всім модним ландшафтним дизайнерам, створена руками самих мешканців міста із 24 194 кленових листочків. Висота ялинки 3м 50см, діаметр – 2 м. Доброславська громада не перестає дивувати країну!”, – повідомила керівниця Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова на своїй сторінці у Фейсбуці.

ДоброславА крім того, відзнаку за за найбільшу електоральну підтримку кандидата на посаду селищного голови отримала і сама очільниця Доброславської громади Людмила Прокопечко. Під час голосування 25 жовтня 2020 року її результат склав 92,4% гоосів виборців.

За словами Людмили Ярославівни, цього року через пандемію свято провели доволі скромно і навіть не анонсували захід, аби уникнути скупчення людей. Однак усім, хто все ж прийшов і долучився до свята, роздавали засоби індивідуального захисту та намагалися стежити за дотриманням дистанції, запевнила голова селища.

Крім того, обійшлися і без традиційного фестивалю Святих Миколаїв, що проводили у Доброславі 5 років поспіль. Зазвичай до фестивалю долучалися десятки людей з інших областей й країн в костюмах цього персонажа. Вони влаштовували ходу по селищу та святковий концерт.

Усім, хто прагне відвідати з дітками резиденцію Миколая в Доброславі, радимо записатися заздалегідь, за телефоном 0969022767.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *