Новий сервіс: як працює Таїровський ЦНАП? ВІДЕО

Кожна спроможна громада має організувати якісне надання адміністративних послуг. Таїровська територіальна громада, що під Одесою, для своїх мешканців відокремила для Центру адмінпослуг ціле крило на першому поверсі і створила інтегрований офіс.

ЦНАПРеєстрація місця проживання, реєстрація бізнесу чи нерухомого майна, – на сьогодні Таїровський ЦНАП надає 90 видів послуг. Але оскілька Центр адмінпослуг – це обличчя влади, громада планує й надалі розширювати перелік адмінсервісів. На черзі – введення комплексної послуги Є-малятко, завдяки якій молоді батьки зможуть замовити кілька послуг одночасно. Соціальна сфера, – одна з найзатребуваніших.

“Нами забезпечено також надання соціальних й паспортних послуг. А також супутніх послуг, це можливість здійснення плати за послугу в самому приміщенні ЦНАПу через платіжний термінал або POS-термінал, що знаходиться у зоні очікування”, – розповіла начальниця Таїровського ЦНАП Олена Степська.

Таїровські фахівці допомагають оформити допомогу звязку з вагітністю і пологами, при народженні дитини, оформлення виплат одиноким матерям, малозабезп сімям, або батькам, які не мають можливості утримувати дитину. А також надання субсидій на комунальні послуги, допомог при усиновленні дитини, для догляду за хворими, усиновленими дітьми чи малечею під опікою, формують списки пільгових категорій громадян на придбання твердого палива та багато іншого.

ЦНАПТаїровський  ЦНАП працює з реєстром територіальної громади, який діє на базі новітнього програмного забезпечення. Його місцева влада придбала за власні кошти, завдяки чому можна надати послугу в одне відвідування. Так само закуплена техніка для оформлення, видачі чи обміну паспортів. Серед них – і закордонних.

“Сьогодні отримав паспорт, дуже оперативно, швидко, безз черг. Здав документи, через деякий час подзвонили, сказали, що можна отримати, я задоволений. Молодці!” – каже відвідувач Володимир.

Адміністратори, що працюють у ЦНАпі, пройшли відповідне навчання. Поряд з ними – державні реєстратори, які надають послуги з реєстрації нерухомого майна та реєстрацію фізичних та юридичних осіб-підприємців.

ЦНАППерелік послуг вдосконалюють: як розповіла Олена Степська, ЦНАП планує підписати угоду з державною службою геодезії, картографії та кадастру, і надавати земельні послуги а саме витяги з державного земельного кадастру, витяги про грошову оцінку земельних ділянок та інші важливі документи.

Варто відзначити, що Таїровський ЦНАП облаштовано за новітніми стандартами, інтер’єр виконано в зеленій гамі, створено комфортну зону очікування, є диванчик для відвідувачів і навіть дитячий куточок, щоб малеча не нудьгувала, поки батьки зайняті справами.

Також встановлені скриньки, де користувачі можуть оцінити роботу адміністраторів.

Більше про роботу Таїровського ЦНАПу – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *