Не викликала лікаря: в Одесі виховательку дитсадка звинувачують у травмуванні дитини

В Одесі оголосили про підозру виховательці дитячого садка. Вона не надала першої медичної допомоги та не викликала лікаря, коли 4-річна дівчинка отримала важку травму голови під час прогулянки. Жінку підозрюють у неналежному виконанні професійних обов’язків з охорони життя та здоров’я неповнолітніх.

Про це розповіли в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

У прокуратурі запевняють, що недбале ставлення виховательки призвело до тяжків наслідків. За версією слідства, вихователька залишила без нагляду 4-річну дівчинку під час ранкової прогулянки. Граючись на металевій конструкції на дитячому майданчику дитина нібито впала на землю і травмувалася.

Також у прокуратурі запевняють, що вихователька не надала дівчинці першу медичну допомогу, не викликала медпрацівника та не повідомила про випадок завідуючій закладу й батькам дитини. Батькам про подію вихователька розповіла лише вкінці дня, коли за дівчинкою прийшов батько, додали у відомстві.

Виховательці закидають ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 68 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, мати дівчинки розповіла, що 9 жовтня під час ранкової прогулянки у садку дівчинка Діана зірвалася з металевої конструкції й отримала лінійний перелом потиличної кістки. Жінка також запевнила, що після падіння дівчинки працівники установи не викликали медиків.

Натомість завідувачка закладу Марія Ситникова повідомила, що працівники закладу телефонували матері дитини, однак жінка не могла прийняти дзвінок. Також Ситникова повідомила, що в садку був номер телефону батька дівчинки, однак йому вирішили не телефонувати. Таке рішення завідувачка пояснила так: “Ну, в нас такі відносини”.

Про травмування дитини завідувачка садку Марія Ситникова начебто дізналася на наступний день після інциденту, 10 жовтня. За два дні виховательці Аллі Володимирівні, яка нібито знала про падіння дитини, винесли догану. За словами Ситникової, вихователька працювала у садку майже 14 років. 15 жовтня вона на роботу не вийшла, а на телефонні дзвінки від адміністрації не відповідала.

Нагадаємо, 9 жовтня в Одесі 4-річна дитина отримала важку травму голови в дитсадку №26. Вихователька не звернула на це уваги, хоча дівчинку двічі нудило, що вже було доказом серйозного травмування.

До поліції звернулися шоковані батьки дівчинки. Вони хочуть, аби відповідальність за халатність стосовно їхньої доньки понесла не тільки вихователька, а й медсестра, і навіть директорка дитсадка.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 137 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *