У Білгороді-Дністровському відкрили пам’ятник Адаму Міцевичу

3 грудня 2020 року на території Білгород-Дністровського педагогічного фахового коледжу відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку видатному польському поетові Адаму Міцкевичу.

Про це повідомила пресслужба Білгород-Дністровської міської ради.

В заході взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в м. Одеса пані Катажина Солек, Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан, голова ГО «Товариство польської мови та культури ім. Адама Міцкевича у місті Білгороді-Дністровському та районі» Євген Нікітченко, голова ГО «Центр польської культури «Аккерман» в Одеській області Сергій Квятковський, голова релігійної громади римсько-католицької церкви Святої Маргарити з Антіохії Олександр Вйонцек.

У своїй промові директор педагогічного фахового коледжу Володимир Герасименко зазначив, що ідея увічнення пам’яті поета та діяча національно-визвольного руху Адама Міцкевича, який 1825 року гостював на території Аккерману, виношувалася давно. Розглядалися різні варіанти, але в підсумку було прийняте рішення встановити пам’ятний знак саме у затишному дворі педагогічного коледжу, де вісім років тому розташувався пам’ятник видатній українській поетесі Лесі Українці, яка також відвідувала ці місця.

Генеральний консул Республіки Польща в м. Одеса пані Катажина Солек подякувала міській владі та польським товариствам за сприяння у цій необхідній справі та висловила надію на подальшу співпрацю.

Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан зазначив, що відкриття пам’ятного знаку – це крок до зміцнення зв’язків в таких напрямках, як культура, освіта, мистецтво, розвиток туризму та інших галузях.

Пані Катажина Солек та Віталій Граждан перерізали символічну червону стрічку та відкрили пам’ятний знак видатному польському поетові Адаму Міцкевичу.

Пам’ятний знак встановлений за рахунок польської громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *