Школа стане дистанційною в Одесі для школярів 5-11 класів, бо хворіють вчителі

З 1 грудня учні 5-11 класів міських шкіл Одеси переходять на дистанційне навчання. Воно триватиме два тижні і пов’язано зі зростанням захворюваності серед школярів і педагогів коронавірусною інфекцією.

Про це 30 листопада під час дистанційного засідання в мерії повідомила директор департаменту освіти Олена Буйневич.

“На даний час в місті закриті 223 класи, повністю закриті 4 школи. За останній тиждень серед школярів та педагогів зафіксовано зростання захворюваності коронавірусною інфекцією. Дуже турбує те, що відбулося зростання після відносно стабільної ситуації – плюс 70 закритих класів”, – зазначила Буйневич.

При цьому вона додала, що основна причина – це хвороби не дітей, а педагогів, які контактували з дітьми.
На лікарняному з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває 191 співробітник, понад 200 – з ГРВІ. Крім цього, понад сто лікарняних пов’язані з іншими захворюваннями. В результаті більше 400 педагогів не можуть вийти на роботу за станом здоров’я.

Тому в департаменті освіти пропонують роз’єднати учнів 5-11 класів та перейти на дистанційне навчання. Очільниця департаменту підкреслила, що школи до цього готові – є необхідні відео уроки.

У той же час учні 1-4 класів залишаються вчитися в очному форматі. Серед цієї категорії учнів практично немає закритих класів.

У дитячих садках відносно стабільна ситуація – кількість закритих груп, в порівнянні з минулим тижнем, зменшилася на чотири. Зараз закриті 11 груп. Дитячі садки також будуть працювати в попередньому режимі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *