В одеській лікарні для хворих з Covid-19 закінчується кисень

В одній з опорних лікарень Одеси, в яку привозять заражених вірусом з усієї області, склалася критична ситуація. Зокрема, в лікарні “Водників” закінчується кисень, який життєво необхідний для хворих з важким перебігом хвороби, а також не вистачає ліжкомісць. Про це повідомив головний лікар медустанови.

За словами медика, кисню вистачить тільки до кінця тижня. Як з’ясувалося, з понеділка, 12 жовтня, постачальник рідкого кисню не продовжує угоду з Одеською областю в зв’язку з тим, що підприємству не вистачає потужностей. Тому область шукає нового постачальника.

Крім того, ситуація з ліжками для хворих залишається критичною. За словами родичів, лікарні не приймають пацієнтів.

При заповненні лікарень першої лінії на 50% повинні бути включені лікарні другої лінії. Те, що там вчора з’явилося 15 місць, 18 місць ми живемо в місті мільйоннику”, – сказала волонтерка Катерина Ножевнікова.

У той же час ситуація з захворюваністю продовжує погіршуватися і на Одещині вчергове зафіксовано антирекорд.

Станом на ранок 8 жовтня, на території Одеської області зареєстровано 367 нових випадки зараження вірусом. За минулу добу 3 людини померли, повідомили в РНБО.

Загальна кількість хворих за час епідемії досягла 15704 жителів, 239 осіб померли, 2561 одужали, 12904 хворіють, у 17482 підозрюють китайський вірус.

ФОТО – зі сторінки Катерини Ножевнікової у Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *