Одесити мітингували проти забудови скверу у спальному районі

Мешканці Київського району Одеси вийшли на мітинг проти будівництва спортивно-розважального центру на території скверу імені Академіка Корольова. 

Учасники акції кажуть, занепокоєні тим, що через будівництво розважального центру можуть знищити дерева.

За словами організаторки акції Ірини Разінкової, власником колишньої кінотеатру “Промінь” у 2005 році стала компанія “Південь–курорт–сервіс”, яка хотіла збудувати у сквері 3-секційний 18-типоверховий будинок. Однак тоді суд заборонив будівництво. Разінкова запевнила, що 30 січня 2020 року видали містобудівні умови на будівництво 3-поверхового дитячого спортивно-розважального центру висотою 15, 5 метрів.

В Одесі мітингували проти забудови скверу

Власником цього каркаса (колишня будівля кінотеатру “Промінь” – ред.) є фірма “Південь–курорт–сервіс”, єдиним власником якої є Пантеліс Бумбурас. Роботи, які тут розпочали це все робиться за міською програмою, але за рахунок залучених коштів. Тобто компанії дозволили зробити благоустрій у сквері, а потім реконструювати будівлю”, – поділилася Ірина.

За 2 дні люди зібрали приблизно 400 підписів проти забудови скверу, зазначила організаторка.

Як розповіла мати двох дітей Олена, просить зберегти сквер, бо це “єдина зелена зона у Київському районі”.

В Одесі мітингували проти забудови скверу

Мамі з коляскою чи з дитиною із самокатом, неможливо дійти до 411-ї батареї чи до парку “Черьомушок”. У дворах немає дитячих майданчиків або зелені. Тому єдиний для наш зелений оазис – цей сквер”, – поділилася Олена.

Мітинг Одеса

Учасники акції вимагають провести громадські слухання за участі мешканців району щодо вирішення подальшої долі скверу. У зв’язку з цим зібрали підписи зі зверненням до Одеської міської ради.

За словами організаторки Ірини Разенкової, до акції приєдналися понад 100 людей.

Фото: Суспільне Одеса

Мешканці району збирають підписи проти забудови скверу

Мітинг Одеса

Кореспонденти Суспільного намагалися зв’язатися з представниками компанії “Південь–курорт–сервіс”, аби дізнатися їхню позицію, однак в офісі попросили зателефонувати 5 жовтня з 9:00 до 18:00.

Зазначимо, за даними з сайту Одеської міської ради на перехресті вулиць Левітана та Академіка Корольова у сквері “Промінь” планують провести капітальний ремонт. Замовником розробки проєктно-кошторисної документації, який виконуватиме роботи з капремонту скверу, є управління дорожнього господарства Одеської міськради.

У сквері мають оновити покриття пішохідних доріжок, облаштувати дитячі та спортивні майданчики з гумовим покриттям. А також встановити паркові меблі та урни, замінити зовнішнє освітлення та озеленити сквер. Ці роботи будуть виконуватися за рахунок залучених коштів.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *