У порт Рені прибули конструкції для українських вітроелектростанцій

Ренійський порт прийняв першу партію конструкцій вітроенергетичних установок, або як ще їх називають «вітряків». Імпортне обладнання призначене для українського ринку.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Як повідомляється на офіційній сторінці відомства в соцмережі Facebook, в Ренійському морському порту здійснена перевантаження першої партії конструкцій вітроенергетичних установок для монтажу на території України. Незабаром очікується надходження в порт другій партії вантажу.

«Перша частина вантажу, що складається з 15-ти елементів, прибула в порт судном« JUMBO III »під прапором Болгарії. Захід в порт і постановка судна пройшла без затримок під контролем служб Ренійського філії ДП «АМПУ» та служби капітана морського порту Рені», – йдеться в повідомленні АМПУ.

Вивантаження 20-ти елементів конструкцій (лопастей) здійснювалася двома портальними кранами «Кондор» вантажопідйомністю 40 тонн кожен. Довжина однієї лопасті становить 68 м, вага – 16 тонн.

Слід зазначити, що перевалка подібного виду вантажу не проводилася в морському порту Рені протягом багатьох років.

Як підкреслили в АМПУ, здійснення перевалки конструкцій вітроенергетичних установок продемонструвало можливості морського порту Рені в частині перевантаження великогабаритного та великовагового устаткування, що, в свою чергу, сприятиме залученню нових вантажопотоків.

Наразі в Одеській області встановлена єлдина вітряна електростанція у селищі Овідіополь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *